Annonce
Fyn

Trafikkaos på Fyn: Vejen er opløst efter lækket diesel - spærrer motorvej i timevis

Vejbanen er opløst af dieselolie. Motorvejen over Fyn i timevis spærret mellem afkørsel 58 a og 58 b i østgående retning.

En lastbil med 21.000 liter dieselolie er slået læk og skaber lørdag morgen og formiddag store problemer på motorvejen over Fyn ved Middelfart mellem afkørsel 58a og 58 b.

Ifølge Fyns Politi er der ikke sket personskade ved uheldet, der skete kl. 7.25, men en kort overgang var motorvejen helt spærret i begge retninger. Klokken 8 blev der igen åbent i vestlig retning, mens sporet i østgående retning klokken 10.45 stadig er spærret. Det skyldes ifølge politiet, at vejbanen er opløst af dieselolien, så granulat har løsnet sig, og den slags tager tid at retablere.

- Vi skulle lige have overblik over, hvad der lækkede, hvor farligt det i givet fald var, og hvad omfanget var. Vi ved ikke, hvad der er skyld i, at lastbilen væltede, og vi ved heller ikke endnu, hvornår der er ryddet helt op og åbent i begge retninger, sagde vagtchefen klokken 8 til Fyens.dk.

En senere opdatering fra Fyn Politi angiver, at et eksploderet dæk på lastbilen formentlig er årsag til ulykken.

Fyns Politi opfordrer bilister på vej i østlig retning til at forlade motorvejen og finde alternative veje og oplyser, at hjemmeværnet bliver sat ind i Middelfart.

Annonce
Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce