Annonce
Middelfart

Væltet i grøft: Bus med elever fra fynsk efterskole kører galt i Sverige

Der var omkring 40 passagerer fra Vesterdal Efterskole ombord på turistbussen. Ingen personer er kommet alvorligt til skade ved uheldet. Foto: Scanpix

En turistbus fra Danmark med unge efterskoleelever fra Vesterdal Efterskole ved Nørre Aaby væltede søndag eftermiddag under kørsel i snevejr i Sverige.

Lofsdalen: Der var ingen alvorligt tilskadekomne i den danske turistbus med cirka 40 elever og lærere fra Vesterdal Efterskole ved Nørre Aaby, som søndag eftermiddag kørte i grøften på den sneklædte landevej mellem Lofsdalen og Glöte i Sverige. Det fortæller efterskolens forstander Peter Aagaard Johnsen til TV 2 News.

Bussen var på vej med de danske elever til en uges skiferie, og ifølge forstanderen gled det ene hjulsæt ud i rabatten.

- Fire elever er kørt til skadestuen for at blive tilset for knubs, og alle, der var i bussen, bliver tilbudt krisepsykolog, siger Peter Aagaard Johnsen, der ikke selv befandt sig i den forulykkede bus og refererer på anden hånd.

Ifølge forstanderen blev alle elever kort efter ulykken instrueret i at kontakte deres forældre for at fortælle, hvordan de havde det. Desuden har skolen straks skrevet ud på facebook og forældreintra.

Annonce

Mere sne på vej

På sin Facebook-side skriver efterskolen, at det var kort før destinationen, den ene bus kom for tæt på rabatten og stille væltede om på siden og ned i den bløde sne. Efterfølgende søgte eleverne fra bussen ly og varme på en en nærliggende gård.

Den forulykkede bus, der er en dobbeltdækker, transporterede en del af Vesterdal Efterskoles elever, mens resten kørte med en anden bus

Der var ikke andre køretøjer involveret i ulykken ud over turistbussen.

Ifølge den svenske avis Expressen er der søndag snevejr i området. Samtidig har der været megen trafik på stedet, fordi mange er på vej til og fra populære skisportssteder.

Ulykkesstedet ligger i Härjedalen cirka 500 kilometer nordvest for Stockholm.

Snevejr og meget trafik

Expressen har talt med et øjenvidne, som kom kørende på vejen frem mod bussen, efter at den kørte af vejen.

- Vi ankom umiddelbart efter, at bussen kørte i grøften. Bussen gled af vejen og lagde sig på siden, fortæller Ola Andersson til avisen.

Ifølge vidnet var kun en del af landevejen ved ulykkesstedet ryddet for sne.

- Det sner jo, og de har måske ikke haft tid, men vejen, hvor bussen kørte, var ikke ryddet, siger Ola Andersson.

Svensk politi henviser til sin hjemmeside, hvor der løbende bliver lagt informationer ud om ulykken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce