Annonce
Middelfart

Væltede rytter af hest: 39-årig landmand dømt for amokræs med traktor

30 dages betinget fængsel lød dommen på, da en 39-årig mand torsdag stod tiltalt for at have sat to kvindelige ryttere i livsfare. Arkivfoto

En 39-årig landmand fra Gelsted blev torsdag idømt 30 dages betinget fængsel for at have kørt sin traktor mod to kvindelige ryttere, som red på hans mark.

Gelsted: En landmand fra Gelsted har fået en plet på straffeattesten, efter at han en sensommer-eftermiddag mistede besindelsen over for to kvindelige ryttere.

Landmanden blev dømt skyldig med dommerstemmerne to mod en, da han torsdag formiddag stod tiltalt for at have udsat to ryttere for livsfare.

Episoden skete tilbage i august måned, hvor to kvindelige ryttere på 43 og 45 år kom ridende på Agerstien uden for Gelsted. På stien mødte de landmanden i hans traktor og trak derfor ud på stubmarken ved siden af stien.

Det fik dog ifølge kvindernes forklaring manden til at gasse op og køre direkte imod dem i høj fart, hvilket skræmte en af hestene så meget, at den kastede rytteren af og selv væltede, mens den anden hest nåede at undvige traktoren. Den ene hest fik en flænge i benet ved faldet, mens kvinden slog sin ene skulder ved faldet. Den anden rytter fik efterfølgende styr på hestene, mens manden skældte dem ud for at ride på hans stubmark.

Manden blev tiltalt for brud på paragraf 252 i straffeloven, der kan give helt op til otte års fængsel. Manden var dog ikke tidligere straffet og slap med en dom på 30 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce