Annonce
Sydfyn

Vælgermøde med flæsk og fadøl: Engell styrer slaget

Hans Engell styrer slaget, når der er vælgermøde på Hotel Christiansminde tirsdag aften. Foto: Mette Mørk.

Svendborg: Der er lagt op til en heftig debat, når Hotel Christiansminde i samarbejde med HK inviterer til vælgermøde tirsdag 28. maj fra klokken 18.

Her bliver der indledningsvist serveret valgflæsk med kartofler og persillesovs og en fadøl til de, der måtte have lyst til det, inden selve debatten går i gang klokken 19.00.

Aftenens hovedemne er "Velfærd, nu og i fremtiden, et tilvalg eller fravalg", og til at diskutere det er inviteret en lang række folketingskandidater.

Deltagerlisten består af Mathias Jæger (EL), Trine Bramsen (S), Dennis Ørsted Pedersen (SF), Rasmus Helveg Petersen (R), Roya Moore (K), Bo Liebergren (V) og Jonas Møller Simonsen (LA). De får selskab i panelet af folk fra fagbevægelsen.

Og til at styre slaget har man hentet den tidligere politiker og nuværende politisk ekspert Hans Engell, der vil sørge for, at publikummer også kan få stillet et par spørgsmål undervejs. /heng

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce