Annonce
Indland

Vælgere enige med Barfoed: Der er en tillidskrise

De Konservatives formand har ret i, at det står alvorligt til med tilliden til politikerne, mener vælgere.

Når Lars Barfoed i sin grundlovstale taler om et skred i borgernes tillid til politikerne, så rammer De Konservatives formand helt plet.

Det mener 79-årige Helge Hansen, som har været tilstede ved Metalskolen i Jørlunde i mange år for at fejre 5. juni og grundlovsdag.

- Jeg er fuldstændig enig med ham i, at det står galt til med tilliden, siger Helge Hansen, der selv stemmer på rød blok.

- Det er slet ikke værdigt, sådan som politikerne opfører sig. Min kone har været børnepædagog, så jeg vil ikke engang sige, at det ligner en børnehave. Men det er ganske ringe i øjeblikket, fortsætter han.

I talen fra De Konservatives formand sætter han en tyk streg under tillidskrisen mellem befolkningen og politikerne, som han ikke mener har været værre siden jordskredsvalget i 1973.

Ifølge Helge Hansen kommer den svækkede tillid især af Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, og hans seneste bilagssag, som nåede sit højdepunkt med et syv timer langt hovedbestyrelsesmøde i Odense tirsdag.

- Men det er ikke alene på grund af det. Jeg synes, at det er hele vejen rundt, at tilliden er væk, siger Helge Hansen.

- Selvfølgelig er det ærgerligt, at man som vælger ikke kan have tillid til politikerne. Det synes jeg helt sikkert, tilføjer han.

En anden, der også er mødt op for at høre Lars Barfoed og de andre politikere, er 68-årige Ina Krabek. Hun er enig med De Konservatives formand i, at man i øjeblikket står i den største tillidskrise i mange år.

- Jeg synes, at det er tungt som borger i det her land ikke at kunne have tillid til dem, der styrer landet, siger hun.

Spørgsmål: Hvad er det specifikt, du mangler af tillid i forhold til politikerne?

- Jeg mangler noget hjerte i det, de siger. Det er for styret, for stylet og for glat, siger Ina Krabek, der stemmer rød blok.

Ud over bilagssager så nævner Ina Krabek, at politikernes baggrund også kan være med til at skabe en større afstand mellem vælgerne og dem, de sætter deres kryds ved.

- Jeg ved ikke om det er rigtigt. Men jeg har en oplevelse af, at vores politikere alle sammen har højere uddannelser og lidt mangler en fornemmelse af, hvordan det er at være almindelig borger i det her land, siger hun og tilføjer:

- De taler nok også lidt en form for politikersprog, som de fleste danskere ikke kan relatere til. Det er måske også derfor, at et parti som Dansk Folkeparti rammer meget godt ned hos mange af danskerne, lyder det fra Ina Krabek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce