Annoncørbetalt indhold

Vælg det rigtige skærebræt

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hvis du kan lide at arbejde i køkkenet og lave mad til dig selv, din familie og dine venner, så holder du med ret stor sikkerhed også af noget godt grej. Det er en nydelse at have gode og funktionelle gryder, gode knive og smukke fade og asietter til anretning af maden, når den skal serveres.


Annonce

Et lidt overset stykke grej er skærebrættet, men det har faktisk stor betydning for dit arbejde i køkkenet.


I hovedsagen har du et valg mellem et skærebræt i plast eller træ, men der findes også skærebrætter i materialer som glas eller komposit. Her vil vi dog beskæftige os med fordele og ulemper ved at bruge et skærebræt i enten træ eller plast, da det er de mest udbredte materialer i almindelige hjem.


Plast er blevet et mere og mere udbredt materiale, og det skyldes nok især, at de fleste opfatter plastbrætter som mere hygiejniske end et skærebræt af træ. Og så er de nemme at rengøre, da de kan gå i opvaskemaskinen.


Plastbrætters egenskaber

Træ og plast er forskellige materialer, og det har dermed også forskellige egenskaber.


Kockhuset.se kan du se beskrivelser af de forskellige produkttyper og finde dem, der vil passe bedst til dine behov. Generelt kan vi sige, at de netop bliver foretrukket på grund af, at de opfattes som mere hygiejniske end et skærebræt af træ, men det er en sandhed med visse modifikationer.


Når du tager et nyt skærebræt af plast i brug, er det fint og glat. Men ret hurtigt vil der komme lidt ridser i overfladen, og i takt med, at du bruger brættet, vil der komme flere, og ridserne vil blive stadig dybere. Der kan samle sig bakterier i revnerne, hvilket ikke er et problem, så længe brættet er forholdsvist nyt, men eftersom der kommer flere og dybere revner, kan det være svært at få brætterne vasket ordentligt. det gælder især, hvis du vasker op i hånden. Anvender du opvaskemaskine, bør brætterne vaskes ved maskinens højeste temperatur.


For at sikre, at et skærebræt af plast hele tiden er i orden, bør du udskifte dine plastbrætter mindst en gang om året. På sigt kan plast blive skært og lidt porøst ved hyppig maskinopvask, og i sådanne tilfælde bør brætterne også udskiftes.


Træbrætters egenskaber

Det klassiske skærebræt er af træ, og det er et materiale, som mange stadig foretrækker. Du kan få skærebrætter i træ i mange forskellige træsorter og dermed forskellige farver, så du kan vælge bræt ikke alene efter brugsfunktionen, men også efter, hvad der passer godt til den stil, som du har indrettet dit køkken i.


Du bør ikke komme dit skærebræt af træ i opvaskemaskinen, da det så vil revne og blive mere modtageligt for bakterier. Når du har brugt dit træbræt, skal du derimod vaske det under så varmt vand som muligt og eventuelt også bruge et opvaskemiddel uden parfume og farve. Træ har en naturlig, selvdesinficerende egenskab, som du fremmer på denne måde, og et træskærebræt kan derfor være lige så hygiejnisk som et bræt af plast.


Uanset materialet er det vigtigt, at du skifter bræt eller vasker det, når du skifter mellem at skulle skære kød, grøntsager eller fisk på det. Rå kødsaft især fra fjerkræ kan give maveproblemer.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.