Annonce
Erhverv

Vækstpris til Intelligent Banker

Tommy Hummelmose har netop fået overrakt Vækstpris 2018 - en bronzepokal - af Væksthus Syddanmarks afgående formand, borgmester H.P. Geil, Haderslev. Foto: Væksthus Syddanmark

Mere hæder til Tommy Hummelmose og Torben Kopp Kristensen, der driver "bankernes hotels.com" i Odense.

Annonce

Det går rigtig godt for vækstvirksomheden Intelligent Banker, der har til huse i Brandts Passage midt i Odense. Intelligent Banker, som kalder sig selv for "bankernes hotels.com", vandt torsdag en nyindstiftet vækstpris, Vækstpris 2018, som Væksthus Syddanmark står bag. Det skete ved et større arrangement i Videnbyen i Cortex Park ved Syddansk Universitet.

Virksomheden vokser år efter år, i 2017 var der igen overskud trods store udfordringer, og ofte fremhæves Intelligent Banker som et godt eksempel på en af de brancher, som Fyn i højere grad skal leve af i fremtiden.

- Den her pris er speciel for os, fordi det udover en vækstpris er en digitaliseringspris. Vores medarbejdere sidder hver eneste dag og koder og programmerer, så prisen er i høj grad også en anerkendelse af deres arbejde, siger Tommy Hummelmose, direktør i og medstifter af Intelligent Banker.

Virksomheden er ikke ukendt med priser. For femte år i træk får virksomheden til efteråret en gazellepris, og Intelligent Banker har også fået en mindre pris i EY's årlige Entrepreneur Of The Year-konkurrence som "best in the region" - bedst i regionen.

Og væksten ser ud til at fortsætte, oplyser Tommy Hummelmose.

- I år kalkulerer vi med godt 60 millioner kroner i omsætning og cirka 6 millioner i overskud. Det ser rigtigt fornuftigt ud så langt, så det regner jeg med, vi opnår, og så vil det være ni år med uafbrudt vækst. Det er vi meget tilfredse med, siger Tommy Hummelmose.

Intelligent Banker

Intelligent Banker har omkring 100 såkaldte prissammenligningssider i seks europæiske lande, hvor interesserede kan sammenligne priser fra banker og pengeinstitutter på alt fra kreditkort til pensionsydelser.

Virksomheden får først betaling fra sine kunder, når internetbrugeren via de 100 websites klikker sig helt frem til og gør et køb hos et pengeinstitut.Den fynske fintech-virksomhed har til huse i Brandts Passage, hvor Tidens Samling tidligere boede midt i Odense. Firmaet havde i 2017 en omsætning på 55 millioner kroner og et overskud på 2,2 millioner kroner.

Det var noget mindre end året før og havde årsag i en række store it-investeringer, som ruster virksomheden til fremtiden, så forretningen kan udvides markant med internetsider i langt flere lande.

Der er i øjeblikket cirka 20 forskellige ansatte - svarende til 14 fuldtidsansatte.

Tommy Hummelmose og nogle af medarbejderne i Intelligent Banker glæder sig sammen over prisen fra Væksthus Syddanmark ved arrangementet i Videnbyen i Cortex Park ved SDU. Foto: Væksthus Syddanmark
Annonce

Skaber vækst og digitaliserer

Væksthus Syddanmark hjælper virksomheder i regionen med at forløse deres potentiale for vækst. Tanken med prisen er at anerkende de mange virksomheder i regionen, som arbejder med vækstplaner.

To kriterier er deltagerne bedømt på: Evnen til at skabe vækst og brugen af digitalisering i deres forretning.

Mange har kandideret til prisen. Fra start var godt 1000 virksomheder med, indtil finalefeltet blev snævret ind til tre virksomheder.

- Dommerne har lagt vægt på, at Intelligent Banker har præsteret en imponerende flot omsætning med 20 medarbejdere, de favner bredt på digitale løsninger, og de har godt gang i digitale forretningsmodeller, konstaterer Jani Lykke Methmann, direktør i Væksthus Syddanmark.

De to andre kandidater, som var med i opløbet til prisen, var Cardlay, stiftet og ledet af Jørgen Christian Juul, og Athenas, stiftet og ledet af Søren Kristensen.

Dommerpanelet bestod af Jan Damsgaard, professor og leder af Institut for digitalisering ved CBS, Stephanie Lose, regionrådsformand, og Bent Jensen, direktør i familieejede Linak A/S på Als.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce