Annonce
Erhverv

Vækstfonden ser stort potentiale i unge fynboer

Quickorder har fået Vækstfonden med som ny investor. Arkivfoto
Vækstfonden har med Universal Robots vist, at den formår at investere i succesfulde fynske virksomheder - den har også investeret i robotvirksomheden Onrobot, dronevirksomheden Quadsat og senest i de unge fynboer bag Quickorder, som den ser et stort potentiale i.

Universal Robots blev solgt for 2,3 milliarder kroner, Onrobot er i fuld gang med at sætte sig på det globale marked for værktøj og gribere til robotarme, og dronevirksomheden Quadsat har også løftet sig fra jorden.

Fælles for de fynske virksomheder er, at Vækstfonden har eller har haft investeret i alle tre, og nu har den også udset sig software-virksomheden Quickorder, som har sat sig for at digitalisere alt fra bordbooking til lager og vagtplanlægning i restaurationsbranchen.

Vækstfonden er med i den seneste investorrunde i virksomheden, som dermed på blot 12 måneder har øget sin værdiansættelse fra fem til 50 millioner kroner, og hos Vækstfonden er der store forventninger til den unge fynske virksomhed.

- Vi investerer i Quickorder af flere grunde. Vi tror på løsningen og den værdi, produktet skaber for restaurationsejerne. Derudover har vi fulgt teamet de seneste 12 måneder, hvor det har bevist at det har en skalerbar forretningsmodel, så vi vurderer, at de har gode muligheder for at accelerere forretningen yderligere, siger Simon Frederik Øelund, investment associate i Vækstfonden.

Quickorder fik sidste år et startlån fra fonden, og siden har Vækstfonden holdt øje med selskabet, som altså nu har fået adgang til et af Vækstfondens nyeste tiltag - de såkaldt Early Engagement-investeringer. Det er en form for lån, som kan konverteres til ejerandele i selskabet.

- Quickorder er et godt eksempel på en virksomhed, som først har fået vores startlån og derefter har vist et stort potentiale, hvor Early Engagement nu skal understøtte virksomheden videre til en Serie A-runde (investeringsrunde, hvor kapitalfonde og venturefonde træder ind med store investeringer, red.), siger Simon Øelund.

Quickorder er det 16. selskab, som får en investering gennem Early Engagement fra Vækstfonden, som årligt yder lån eller direkte investeringer for 2,4 milliarder kroner i 700 virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hørte noget pusle: Vinduet forsøgt åbnet

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce