Annonce
Erhverv

Vækstfonden ser stort potentiale i unge fynboer

Quickorder har fået Vækstfonden med som ny investor. Arkivfoto
Vækstfonden har med Universal Robots vist, at den formår at investere i succesfulde fynske virksomheder - den har også investeret i robotvirksomheden Onrobot, dronevirksomheden Quadsat og senest i de unge fynboer bag Quickorder, som den ser et stort potentiale i.

Universal Robots blev solgt for 2,3 milliarder kroner, Onrobot er i fuld gang med at sætte sig på det globale marked for værktøj og gribere til robotarme, og dronevirksomheden Quadsat har også løftet sig fra jorden.

Fælles for de fynske virksomheder er, at Vækstfonden har eller har haft investeret i alle tre, og nu har den også udset sig software-virksomheden Quickorder, som har sat sig for at digitalisere alt fra bordbooking til lager og vagtplanlægning i restaurationsbranchen.

Vækstfonden er med i den seneste investorrunde i virksomheden, som dermed på blot 12 måneder har øget sin værdiansættelse fra fem til 50 millioner kroner, og hos Vækstfonden er der store forventninger til den unge fynske virksomhed.

- Vi investerer i Quickorder af flere grunde. Vi tror på løsningen og den værdi, produktet skaber for restaurationsejerne. Derudover har vi fulgt teamet de seneste 12 måneder, hvor det har bevist at det har en skalerbar forretningsmodel, så vi vurderer, at de har gode muligheder for at accelerere forretningen yderligere, siger Simon Frederik Øelund, investment associate i Vækstfonden.

Quickorder fik sidste år et startlån fra fonden, og siden har Vækstfonden holdt øje med selskabet, som altså nu har fået adgang til et af Vækstfondens nyeste tiltag - de såkaldt Early Engagement-investeringer. Det er en form for lån, som kan konverteres til ejerandele i selskabet.

- Quickorder er et godt eksempel på en virksomhed, som først har fået vores startlån og derefter har vist et stort potentiale, hvor Early Engagement nu skal understøtte virksomheden videre til en Serie A-runde (investeringsrunde, hvor kapitalfonde og venturefonde træder ind med store investeringer, red.), siger Simon Øelund.

Quickorder er det 16. selskab, som får en investering gennem Early Engagement fra Vækstfonden, som årligt yder lån eller direkte investeringer for 2,4 milliarder kroner i 700 virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Annonce