Annonce
Sydfyn

Væk fra it-udstyret: Brætspil på plakaten på Langeland

En omgang Matador er et alternativ til ipaden. Arkivfoto: Ole Jacobsen
Boghandel og bibliotek byder på brætspilscafé i ferien

RUDKØBING: I en tid, hvor næsten al kommunikation foregår gennem skærme, ser man en modreaktion, som blandt andet giver sig udtryk i en øget efterspørgsel efter brætspil. Det vil HC Bog & Idé i Rudkøbing og Langeland Bibliotek gerne støtte op om, så de to parter byder i et samarbejde på hver sin brætspilscafé i efterårsferien.

Her kan man koble af og samtidig være sammen med hinanden på en anden måde end den elektroniske, gør de to parter opmærksom på.

Det er gratis at være med.

- Så tag dine venner eller familie med og hyg dig helt vildt, opfordres HC Bog & Idé og Langeland Bibliotek i en pressemeddelelse.

Også hvis man er ene, kan man deltage. Man møder op, og så sørger arrangørerne for, at man bliver sat sammen med andre, så alle kan få nogle fornøjelige timer ud af det.

Det foregår mandag den 14. oktober klokken 13-17 hos HC Bog & Idé og dagen efter i samme tidsrum på Langeland Bibliotek.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce