Annoncørbetalt indhold

Vægmaleri

Denne annonce er sponsoreret

Hvad er et vægmaleri?

Et vægmaleri (også kalder mural) er stedsspecifik kunst, dvs. kunst malet eller sprayet direkte på vægge, søjler, loft, gulve og møbler mv. Et vægmaleri er oftest udført på store flader, som skaber blikfang og opmærksomhed eller bliver en del af en optisk illusion.

Når man maler direkte i et rum (på f.eks. en væg, loft eller gulve), giver det et helt andet og ganske utæmmet udtryk set i forhold til f.eks. malerier malet på kanvas, poster eller indrammede billeder. Rummet bliver simpelthen mere dynamisk og levende, fordi murals er skabt og skræddersyet til selve rummet i en grad, som aldrig helt kan opnås med et indrammet billede på et lærred.

Vær til stede i de store malerier Hvis du hænger et maleri op på væggen, bliver maleriet det synlige i rummet. Men når du får malet et moderne vægmaleri på væggen, bliver hele rummet en del af det moderne kunstværk – og det giver helt fantastiske muligheder for at være tilstede som del af kunsten. Netop derfor synes mange kunstenere, at det er spændende at arbejde med helhedsorienteret kunst, men få danske kunstmalere har kastet sig over denne stilart, da den kræver en del tid og kan være svær at udføre.

Kunst til væggen Ikke desto mindre vinder vægmaleriet frem – både hos private og i virksomheder. For det bringer enorm glæde at være en del af noget større, at sidde midt i kunsten og nyde den - at se på noget, som man finder smukt, skønt og powerfuldt.

Netop derfor bruge mange virksomheder f.eks. vægmalerier til at skabe fælles fodslag i deres virksomhed – en fælles fortælling, eller som led i forandringsledelse. For det giver nemlig et sug i maven, når medarbejdere arbejder i et rum, som er skabt til at give god energi og følelsen af empowerment. Det kan f.eks. være som udsmykning i mødelokaler, kantiner, omklædningsrum eller storrumskontorer.

Graffiti art og street art Vægmalerier og moderne malerier kan udføres i mange stilarter og med mange forskellige typer maling. Ofte bruger kunstneren en kombination af graffiti maling (som f.eks. spraydåser), akryl markers og akryl eller latex maling til at skabe kunsten med. Det er vigtigt, at der bruges gode materialer af høj kvalitet, så din street art holder længst muligt, og kræver mindst muligt rengøring og vedligeholdelse. Netop derfor er det også essentielt at vælge en af de professionelle danske kunstmalere eller en professionel graffiti kunstner til at udføre dine kunstbilleder.

Hvordan udføres de store murals? Processen med at skabe de store vægmalerier kræver god planlægning, godt skitsearbejde, god fysik, dygtighed som maler - og stor viden om både materialer (som maling, afdækning, beskyttelsesudstyr, lifte med videre). Derfor er det ofte ret tidskrævende at lave et vægmaleri. Samtidig med at det er vigtigt, at man har gennemtænkt hele det store maleri grundigt. Og det kræver virkelig sin graffiti kunstner at lave så store bestillingsarbejder til kunder.

De fleste graffiti kunstnere eller moderne kunstmalere laver først en skitse, som efter godkendelse forstørres op – ved hjælp af at kunstneren tegner et grid (hjælpelinjer) på de flader, der skal malet på. Derefter tegnes skitsen op i kæmpe størrelse ved hjælp af hjælpelinjerne. Dernæst lægges farver på – og sidst men ikke mindst kommer der sort outline på billedet. Til sidst lægges de sidste detaljer og vægmaleriet er færdigt.

Hvad koster et vægmaleri? Et vægmaleri kan koste alt fra 4.000 kr. + moms for et lille billede til over 100.000 kr. + moms for de store kunstbilleder. Det, der har indflydelse på prisen, er størrelsen af arealet, som skal dækkes – farver, detaljegrad og stilart. Taler vi udsmykning af et helt rum som f.eks. en teatersal, kan prisen ligge langt over de 500.000 kr. (+ moms).

Denne annonce er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.