Annonce
Assens

Våde byfester med økonomien på det tørre

Trods regn forventer arrangørerne af byfesterne i Brylle og Skallebølle pæne overskud

Der er ikke udsigt til økonomisk buksevand.

Arrangørerne af byfesterne i Brylle og Skallebølle forventer så rigeligt at nå tørskoet i land trods temmelig våde betingelser.

I Brylle er det boldklubben, som arrangerer, og her er festudvalgsformand Bjarne Sørensen optimistisk lørdag eftermiddag.

Annonce

20.000 i overskud

- Det er ikke så ringe endda, selv om det regner, konstaterer Bjarne Sørensen og fortæller, at et overskud i omegnen af de 20.000 kroner ikke er et urealistisk mål.

Han har været med til at arrangere byfesterne i 17 år, og det er faktisk aldrig lykkedes at præsentere et underskud.

Men det har været tæt på.

- For mange år siden havde vi hyret et tivoli. Vi tror, de tog røven på os, for det er umuligt at tjekke, hvor meget sådan et omsætter for, fortæller Bjarne Sørensen, og Jan Hansen, som også sidder i festudvalget, supplerer:

- Resultatet dengang var så ringe, at vi næsten hellere ville have givet boldklubben pengene af egen lomme - bare for at slippe for besværet med at arrangere, fortæller han.

Dengang lærte arrangørerne en lektie.

- Siden da har vi fokuseret meget på at holde omkostningerne nede, og i dag driver vi for eksempel selv boderne. Og så kan vi glæde os over, at byens borgere er rigtig gode til at bakke op - også selv om det regner, siger Jan Hansen.

Annonce

Bøllerne laver 30.000

Pessimismen har det også svært under den 24. udgave af Bøllefesten på sportspladsen i Skallebølle lørdag eftermiddag.

Ganske vist lå fredagens omsætning noget under sidste års fredag, men det blev opvejet af, at Bøllefesten anno 2007 tyvstartede med et sponsorbetalt bankospil med 60 deltagere allerede torsdag.

- Det er lidt tamt lige nu. Men hvis vejret i morgen arter sig en smule bedre end i dag, er jeg sikker på, vi kommer ud med et godt resultat. Jeg gætter på omkring 30.000 kroner, siger Benny Lindberg, som er formand for Støtteforeningen for Skallebølle Sportsklub.

Det vil i givet fald være næsten dobbelt så meget som sidste år, men det skyldes ikke, at det er blevet lettere at arrangere byfester.

For byen har mange nytilflyttere uden tradition for at gå til Bøllefest, og derfor er recepten den samme som i Brylle.

- Sidste år havde vi udgifter til et dyrt diskotek fredag og et orkester lørdag. I år har vi kun et diskotek med gammeldags musik, og det ser ud til, at folk er tilfredse med det. For der kommer 90 til fællesspisning i aften, siger Benny Lindberg.

Han oplyser, at de samlede udgifter til årets Bøllefest er på beskedne 30.000 kroner.

- Det har været nødvendigt at skære hårdt. For det er træls at lægge så meget arbejde i det og så ikke noget videre ud af det, siger han.

Løjerne i Brylle sluttede i aftes, mens festen i Skallebølle rundes af i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce