Annonce
Nyborg

Våd sidste dag på julemarkedet: Ny placering bestod prøven på trods

Der var vind i håret, da turistchef Sanne Andresen snakkede med et par bodeholdere. Selvom der ikke var ønskevejr på julemarkedets sidste dag, har det været en succes. Foto: Mathias Banke
Dette års julemarked i Nyborg lå ikke, hvor det plejer. Julemarkedet havde alt i alt også færre besøgende end normalt. De to ting har dog ikke noget med hinanden at gøre, forsikrer turistchef i Nyborg Kommune, Sanne Andresen, der erklærer dette års julemarked for en succes.
Annonce

Nyborg: Det er koldt vådt på den sidste dag af dette års julemarked i Nyborg, og derfor er der ikke mange mennesker at spotte ude i det fri. Dem, der har trodset elementerne, har stimlet sig sammen inde i træhytterne med varm gløgg.

Men selvom der på den sidste dag færre, end man kunne have håbet, tøver turistchef Sanne Andresen ikke med at kalde dette års julemarked for en succes.

- Jeg vil give dette års julemarked fem ud af seks stjerner, og den sidste stjerne trækker jeg kun fra på grund af vejret, siger Sanne Andresen.

Grundet gravearbejde på Torvet foran rådhuset, hvor julemarkedet normalt holdes, har man i år taget parkeringspladsen foran Teknik- og Miljøforvaltningen.

- Den nye plads har haft lige så mange besøgende, som vi plejer at have, hvis man ser bort fra den sidste dag, fortæller Sanne Andresen og tilføjer, at der på den sidste søndag har været i omegnen af 2000 besøgende, hvilket er en tredjedel af normalen.

Hun roser de besøgende og alle bodeholderne, der troligt holder stand, selvom der ikke ligefrem er kødannelse.

- Det har været rørende at se den store opbakning om den nye plads.

Der var langt færre besøgende til julemarkedets sidste dag. Turistchefen skyder skylden på vejret, der er unormalt ringe for julemarkedet. Foto: Mathias Banke
Annonce

Tager med

Der har også været nye tiltag på dette års julemarked såsom en scene med underholdning.

- Scenen har været et positivt indslag, og det har gjort det muligt at samarbejde med en masse dygtige, lokale kunstnere, som vi er glade for at kunne vise frem, siger Sanne Andresen.

Hun har før luftet idéen om at udvide julemarkedet til at bruge begge pladser, men det bliver ved ønsketænkningen. Den nye plads har dog sat tankerne i gang hos turistchefen.

- Det har været godt at prøve et nyt sted, og jeg har fået øjnene på for, at vi har en ekstra plads, vi kan bruge frem over. Hvis man skulle bruge begge pladser, ville det kræve en udvikling af julemarkedet, som i hvert fald er 10 år ude i fremtiden, forklarer Sanne Andresen.

Den udvikling kan måske få sin start næste år, når julemarkedet rykker tilbage på det nyrenoverede torv.

- Vi har måtte tage Nørrevoldgade i brug for at have nok plads i år. Måske kan vi udvide julemarkedet til vejen, der er ved siden af Torvet, så markedet breder sig ind mod centrum, tænker Sanne Andresen højt.

Når vejret uden for er skidt, er det godt, at man kan søge ly i træhytterne, hvor man også kan få en kop varm gløgg. Foto: Mathias Banke
Humøret var også fint i boderne, hvor man gjorde, hvad man kunne, for at holde fingrene varme. Foto: Mathias Banke
Humøret i skihytterne fejlede ikke noget. Foto: Mathias Banke
Vindinge Boldklub stod som sædvanligt for at servere forfriskninger til de besøgende. Foto: Mathias Banke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce