Annonce
Odense

Våbenfund under bandekrig: Strømpe fyldt med ammunition

En strømpe med ammunition og flere knive er blandt det, politiet siden den 15. november har fundet indtil nu under visitations- og strafskærpelseszonen i Vollsmose og Korsløkke. Her er det en politiaktion efter en skudepisode i 2019 i Vollsmose. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Pistol, knive og ammunition er fundet i den første uge af visitations- og strafzonen i Odense iværksat for at stoppe eskalerende konflikt mellem stridende bandegrupperinger.
Annonce

Odense: En strømpe fyldt med ammunition er blandt de mange ting, Fyns Politi foreløbigt har fundet og konfiskeret i visitationszonen og strafskærpelseszonen i og omkring Odensebydelene Vollsmose og Korsløkke.

Det fremgår af en opgørelse fra Fyns Politi i forbindelse med, at begge zoner forleden blev forlænget med yderligere to uger som følge af den konflikt, som i lang tid har raset mellem to grupperinger i henholdsvis Vollsmose og Korsløkke.

Af oversigten fremgår det, at politiet har konfiskeret en 9 millimeter pistol, magasin med 9 millimeter ammunition, en kniv på 9 centimeter, og en steakkniv. Dertil en strømpe indeholdende 24 stykker 7,62 x 25 millimeter ammunition og 1 styk 9 millimeter ammunition.

Visitationszonen er med til at lægge pres på de bandekriminelle, som i forrige uge stod bag slagsmål og skyderier i Vollsmose. For fem måneder siden blev den 31-årige somalier Abdinur Mohamed Ismail skudt og dræbt i Egeparken, og også dengang blev der indført både visitationszone og strafskærpelseszone.

Annonce

Trafikforseelser

Siden den 15. november har politiet også været ude for forseelser i trafikken, blandt andet spirituskørsel, kørsel i narkopåvirket stand og uden kørekort, ligesom der har været fornærmelig tiltalte mod tjenestemand, overtrædelse af den offentlige orden, og en enkelt person, som har nægtet at opgive sit navn.

Seneste episoder fandt sted mandag, hvor en person sidst på aftenen blev fundet i besiddelse af en enhåndsbetjent Stanleykniv med låsbart blad. Det skete i Egeparken i Vollsmose.

Ikke langt derfra -i Fyrreparken - blev en person mandag klokken 17 fundet i besiddelse af en kokkekniv med et knivblad på 20 centimeter. Den blev konfiskeret fra en bil, som blev standset af ordensmagten inden for visitationszonen.

Politiet kan inden for visitationszonen foretage enhver visitation, hvis man finder det nødvendigt, og den dækker både Vollsmose og Korsløkke. Strafzonen betyder, at hvis man bliver taget for en kriminel handling kan straffes øges med op til det dobbelte. Begge dele er værktøjer, politiet kan indføre i en kortere periode.


Visitationszonen er med til at lægge pres på de bandekriminelle, som i forrige uge stod bag slagsmål og skyderier i Vollsmose.

Fra artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce