Annonce
Indland

Våben på Øresundsbroen: Unge igen i grundlovsforhør

Efter fundet af to maskinpistoler med ammunition gør politiet endnu et forsøg på at få varetægtsfængslet unge.

Annonce

Københavns Politi gør mandag formiddag endnu et forsøg på at få en dommer til at varetægtsfængsle to unge, som torsdag aften blev anholdt midt på Øresundsbroen med maskinpistoler og ammunition.

Fredag valgte en dommer i Københavns Dommervagt at varetægtsfængsle to andre mænd i sagen i 25 dage, men beviserne mod deres to kammerater rakte tilsyneladende kun til at opretholde anholdelsen i tre døgn.

- Nu er vi derhenne, hvor vi vil genfremstille dem, siger vicepolitiinspektør Torben Svarrer til Ritzau.

Mændene er alle sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf om ulovlige våben for under skærpede omstændigheder at smugle to maskinpistoler af mærket Skorpion samt nogle magasiner og skarp ammunition fra Sverige til Danmark.

Alle nægter sig skyldige.

De varetægtsfængslede er 24 og 25 år, mens de to, der igen mandag skal en tur i Dommervagten, er 22 og 25 år.

Grundlovsforhøret med de fire mænd foregik fredag for lukkede døre, og det er sparsomt med oplysninger om sagen, der begyndte, da en bil med de fire mænd torsdag aften blev vinket ind til siden til en rutinekontrol på den svenske side af broen.

Bilen standsede dog ikke. Derimod trykkede føreren speederen i bund og kørte ud på broen i retning mod København.

På Peberholmen blev en passager sat af bilen, og ham fik politiet fat på og anholdt. Kort tid efter blev de tre øvrige også anholdt.

På Peberholmen fandt politihunde efterfølgende de to maskinpistoler og ammunition.

- Vi har ingen indikationer på, at de var på vej til at begå noget kriminelt i Danmark. Det vil vores efterforskning fokusere på, siger Torben Svarrer.

Han fortæller, at politiet ikke kender mændene fra lignende kriminalitet. De kommer alle fra københavnsområdet, siger vicepolitiinspektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce