Annonce
Odense

Våben og gangsterattitude: Igen hylder en Youtube-musikvideo livet på kanten af loven i Vollsmose

Identiteten på de personer, der optræder i videoen til sangen "Oppz" er for avisen ukendt. Langt hovedparten optræder maskerede. Foto: Screenshot fra musikvideoen til Oppz med ZacFromThe9 på Youtube, som er produceret af Motion Vizual.
Videoen minder i stil om en anden kontroversiel musikvideo fra Vollsmose, som for nylig dukkede frem. Fyns Politi har også set videoen og undersøger nu, om den indeholder noget strafbart. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den eller de, som står bag.
Annonce

Vollsmose: I november vakte det stor forargelse, da rapperen Chatle udgav musikvideoen Sort på sort, der er filmet i Vollsmose. Her optræder blandt andet et ledende bandemedlem fra Odense, og musikvideoen blev anklaget for at forherlige bandekriminalitet og vold.

Nu er en ny video til sangen Oppz dukket op, som i stil minder om Sort på Sort. Den er lagt ud på Youtube 7. januar, og igen indgår der våben i overflod, der bliver skudt, folk er maskerede og kaster håndtegn, og der bliver kørt i store biler og flashet gangsterattituder.

I starten af videoen står der, at der er tale om ren underholdning, og at folkene bag ikke bifalder vold. Alle tilsyneladende voldelige handlinger i videoen er kun en del af det kunstneriske udtryk, forsikres der.

Det ændrer dog ikke på, at Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er stærkt kritisk og kalder videoen for "voldsromantik".

- Man kan udgive, hvad man har lyst til som musikvideo. Men når det er sagt, så synes jeg, at det er ret ufølsomt at stå med noget, der skal minde om skydevåben og skyde op i luften og udvise den her oppustede voldsromantik i den del af Vollsmose, hvor offeret Abdinur (Abidinur Mohammed Ismail, som blev dræbt af skud i Egeparken i juni sidste år, red.) og hans familie boede.

- Det er en uskøn måde at blande en gangstermusikvideo ind i noget så tragisk som mordet på en mand, der intet havde med bandekonflikten at gøre, siger Peter Rahbæk Juel.

Annonce

Bandereferencer på Instagram

På det sociale medie Instagram efterlader rapperen ZacFromThe9’s på sin profil da også et indtryk, som kan få det hele til at virke noget mindre uskyldigt, end teksten i starten af videoen giver udtryk for.

For her deler ZacFromThe9 et link til musikvideoen til Oppz på Youtube ledsaget af teksten: “Det stadig bare 9 og en 14 2 22 Ting”


Man kan udgive, hvad man har lyst til som musikvideo. Men når det er sagt, så synes jeg, at det er ret ufølsomt at stå med noget, der skal minde om skydevåben og skyde op i luften og udvise den her oppustede voldsromantik...

Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense


Tallene til sidst refererer til placeringen i alfabetet af bogstaverne n, b og v. Hvilket også understreges i en kommentar, hvor en bruger skriver “NBV!!!!” efterfulgt af to smileyer med hjerter i øjnene. NBV står for Nyborgvej.

Udadtil i offentligheden betegner Fyns Politi den ene af de stridende bandegrupperinger i den langvarige konflikt i Odense som Korsløkkegruppen på grund af tilhørsforholdet til dette område. Men internt i politiet er man udmærket klar over, at bandegrupperingen, der har en del gengangere fra det tidligere Black Army, kalder sig selv NBV.

Der bliver både flashet våben og skudt i videoen. Om det er attrapper eller ægte våben, har avisen ikke kunnet få svar på. Hverken hos den eller de, som står bag videoen, eller hos Fyns Politi, som ikke ønsker at stille op til interview. Foto: Screenshot fra musikvideoen til Oppz med ZacFromThe9 på Youtube, som er produceret af Motion Vizual.

Det er uvist, om rapperen sympatiserer med bandegrupperingen, har et tilhørsforhold til Nyborgvej eller har venner fra grupperingen. Men i en story (en række korte videoklip og billeder, red.), på Instagram har ZacFromThe9 delt materiale fra andre profiler, der har promoveret musikvideoen.

Heriblandt er der tre personer, som efter Fyns Politis opfattelse er medlemmer af Korsløkkegruppen - eller NBV om man vil. Alle tre følges på Instagram af ZacFromThe9.

Annonce

Ingen kontakt

Avisen har fredag uden held forsøgt at få svar på, hvem ZacFromThe9 er for at få mere at vide om hensigten med musikvideoen til Oppz og for at få en kommentar til den kritik, der nu rejses.

Henvendelse til den email, der på Instagram er angivet under videoen, har dog ikke affødt nogen reaktion. Og heller ikke hos firmaet Motion Vizual, der står bag produktionen af videoen, er der hjælp at hente. Mario S. Scharff, manden bag Motion Vizual, fortæller, at heller ikke han kender identiteten på den eller dem, han har produceret videoen for.

- Jeg har bare fået tilsendt nogle klip, siger han og tilføjer:

- Jeg fik også kun oplyst kunstnernavnene, da jeg skulle klippe videoen.

Adspurgt til, om navnene ikke fremgår af fakturaen, oplyser han, at regningen for opgaven ikke er udstedt til nogen bestemt person, men sendt til den email-adresse, han har benyttet til at kommunikere med folkene bag videoen.

Annonce

Undersøges af politiet

Hos Fyns Politi oplyser kommunikationsrådgiver Charlotte Nyborg, at politiet "er bekendt med den pågældende video, som vi undersøger for, om den indeholder strafbare forhold, hvor en mulig gerningsmand kan identificeres".

Politiet har derudover ikke yderligere kommentarer og ønsker ikke at stille op til interview.

Den anden video, altså den rapperen Chatle udgav til sit nummer Sort på sort tilbage i november, ligger stadig til juridisk vurdering hos politiet.

"Der er endnu ikke noget nyt", oplyser Fyns Politis kommunikationsrådgiver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Annonce