Annonce
Odense

Uvist hvornår fogeden dukker op

Søren Gørup Christiansen, afdelingsdirektør for Olav de Linde i Odense ved ikke, hvornår låsene skiftes i Bazar Fyn. Sagen er overdraget til fogedretten for længe siden. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Butiksindehaverne i Bazar Fyn har fået til mandag til at flytte fra basaren, men om fogeden dukker op tirsdag, kan ejerne ikke oplyse.

Om det bliver i dag, i morgen eller senere, at fogedretten endeligt sætter butiksindehaverne ud af Bazar Fyn og skifter låsene, kan ejeren af bygningen, Olav de Linde, ikke oplyse om, siger afdelingschef Søren Gørup Christiansen.

- Lejemålet er ophørt og sagen går sin gang. Nøglerne er afleveret hos Fogedretten, der tager den herfra, men om det lige bliver den ene eller den anden dag, at låsene bliver skiftet, det har vi ikke fokus på, forklarer han.

- Jeg kan sagtens forstå, at der er nogle, der har svært ved at fraflytte noget, de har haft i mange år. Det er vi frygtelig kede af. Vi har også brugt mange ressourcer på det, så vi er egentlig i samme båd, påpeger Søren Gørup Christiansen.

Olav de Linde sendte i begyndelsen af december et brev ud til alle butiksindehavere for at oplyse om, at lejemålet med Bazar Fyn Aps er ophævet og skulle have været rengjort og tømt allerede den 8. november. I brevet oplyste man også, at Fogedretten nu var sat på sagen, og at butikkerne skulle være tømt senest den 14. januar.

Flere butiksindehavere i Bazar Fyn mener dog ikke, at de har fået opsagt deres kontrakter med det rette varsel, for de har intet hørt fra Bazar Fyn Aps, og derfor bliver i i basaren til fogeden kommer.

- Det brev vi har sendt rundt, har kun været en venlig orientering. Der er ingen jura i det. Men vi kunne forstå, at de intet havde fået at vide, og det synes vi ikke var fair, selv om det ikke var vores ansvar. Vi har kun én aftale, og det er med Bazar Fyn Aps, og den aftale er nu ophævet. Men vi er også interesserede i, at det her bliver så god en proces som muligt, og derfor sendte vi det brev og ventede med at lukke til efter jul, siger Søren Gørup Christiansen, og forklarer at datoen blev sat i forhold til, hvor længe man forventede sagen ville tage ved Fogedretten.

- Vi kunne have slukket for varme og vand for længe siden, for vi har ikke fået husleje og det er os, der betaler for varmen, tilføjer Søren Gørup Christiansen.

Det har ikke været muligt at træffe Bazar Fyn Aps for en kommentar. I følge cvr-registret er Mohammad Saad fratrådt som direktør den 7. januar.

Annonce
I begyndelsen af december sendte Olav de Linde dette brev til butiksindehaverne i Bazar Fyn, som en serviceoplysning om, at lejemålet med Bazar Fyn var ophævet på grund af manglende betaling af husleje. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce