Annonce
Faaborg-Midtfyn

Uvished om ny kommunaldirektør: Politikere i tænkeboks efter Bækmark-exit

Måske er det tid at få en anden styreform, siger socialdemokraternes gruppeformand Anstina Krogh. Arkivfoto:
Borgmester Hans Stavnsager forventer, at ny kommunaldirektør kan ansættes i første kvartal af 2020.

Faaborg-Midtfyn: Processen med at få ansat en ny kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune er så småt ved at gå i gang. Flere af de mindre partier i kommunalbestyrelsen har allerede meldt rimelig klart ud, at de ønsker en anden type ledelse af kommunen, end den som den fratrådte kommunaldirektør Helene Bækmark repræsenterede, men meldingerne fra Venstre og socialdemokraterne er noget mere forsigtige.

Gruppeformand Anstina Krogh (S) understreger, at S-gruppen ikke er færdig med at drøfte sagen, men personligt er hun klar til at revurdere styreformen.

- Man bestilte en styreform for nogle år siden, og jeg fornemmer, at det måske er tid at snakke om en anden styreform, hvor der bliver lidt mere råderum til medarbejdere længere nede i systemet. Men det er min personlige holdning. I gruppen er vi ikke færdige med at drøfte det her. Vi skal også drøfte, om vi vil have en større beslutningskompetence i udvalgene, end vi har i dag, siger hun.

Annonce

Tre topchefer mangler

Tre ud af de syv stillinger i kommunens topledelse er ledige i øjeblikket.

Ud over kommunaldirektørstillingen er stillingerne som ledere af Opvækst & Læring samt Økonomi & Løn vakante i øjeblikket.

Direktør Helle Vibeke Carstensen er konstitueret som kommunaldirektør, lederen af Politik & Strategi, Heidi Juul Madsen, er konstitueret som leder af Økonomi & Løn, mens direktør Siggi Kristoffersen i øjeblikket også fungerer som chef for Opvækst & Læring.

Bliver ikke forhastet

Anstina Kroghs kollega i Venstre Søren Kristensen holder indtil videre alle bolde i luften.

- Vi tager gerne snakken om begge modeller (direktion med to eller tre direktører). I Venstres gruppe er vi stadig i en indledende fase, hvor vi diskuterer, hvad vi synes, der skal til for at opnå en solid daglig drift af kommunen og fortsat fokus på vores udviklingsprojekter, siger Søren Kristensen.

Venstregruppen vil have emnet på dagsordenen på gruppemødet forud for næste kommunalbestyrelsesmøde den 12. november.

- Der regner jeg med, at vi går lidt mere i dybden med det her, siger Søren Kristensen.

Det er ikke noget, der haster?

- Det skal ikke forhastes det her. Vi skal have den rigtige proces, siger Søren Kristensen.

Borgmester Hans Stavnsager beskriver processen således.

- Det første kort, vi skal have på plads, er kommunaldirektøren, fordi det er en ret vigtig brik i at få resten af kabalen til at gå op. Vi skal beslutte, hvilken profil vi gerne vil have, siger han.

Men skal I ikke først vide, hvilken type organisation, I vil have?

- De overordnede ting skal selvfølgelig være på plads, men når der kommer en ny kommunaldirektør er det også vigtigt, at vedkommende får indflydelse på, hvordan det udmøntes i praksis, siger han.

Hans Stavnsager forventer, at stillingen som kommunaldirektør slås op, så der kan foregå en ansættelsesprocedure i første kvartal af 2020.

Forlob job efter kritik

Helene Bækmark fik i slutningen af september en fratrædelsesordning med Faaborg-Midtfyn Kommune efter nogle får ugers sygemelding. Sygemeldingen kom efter uro i administrationen, hvor flere chefer er fratrådte i løbet af kort tid, og hvor kommunaldirektøren fik kritik for at holde et dyrt direktionsseminar på et hotel i Nyborg.

Fratrædelsen blev ifølge en pressemeddelelse fra kommunen begrundet i at "ydre forhold har skabt særdeles vanskelige arbejdsforhold for kommunaldirektøren".

Helene Bækmark ønskede ikke at tale med avisen i forbindelse med sin fratrædelse, men skrev i et opslag på LinkedIn, at Fyens Stiftstidendes artikler om hende sammenlagt har haft karakter af mobning. Den anklage blev afvist af Fyens Stiftstidende chefredaktør Poul Kjærgaard.

Helene Bækmark blev i forbindelse med sin fratrædelse kompenseret med op til to års løn, små fire mio. kr., alt efter hvornår og til hvilken løn, hun får nyt job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce