Annonce
Sport

Uvished om Mørkøv: DCU holder møde med UCI lørdag

Vincent Jannink/Ritzau Scanpix
Lørdag skal UCI og DCU mødes i Berlin. På mødet forventer DCU afklaring på Michael Mørkøvs status ved VM.

Danmarks Cykle Union (DCU) skal mødes med Den Internationale Cykelunion (UCI) for at få afklaring på, om Michael Mørkøv kan deltage ved VM i banecykling.

Annonce

Det oplyser DCU's presseansvarlige.

Mødet finder sted lørdag morgen klokken 7, og derefter holder DCU et pressemøde om den danske cykelrytters situation.

Mørkøv har fredag været isoleret på sit hotelværelse i Berlin, hvor VM afholdes, fordi han tidligere på ugen deltog i etapeløbet UAE Tour, der torsdag blev aflyst før tid på grund af frygt for coronavirus.

Formand i Danmarks Cykle Union (DCU) Henrik Jess Jensen sagde ellers tidligere til Politiken, at Mørkøv havde fået grønt lys til at køre.

- Xavier Bigard (UCI's lægelige chef, red.) og hans stab har løbende haft forbindelse til Abu Dhabi, hvor deltagerne fra UAE Tour har været i karantæne på deres hotel siden torsdag aften, og det er de oplysninger, Bigard er kommet i besiddelse af, som godtgør, at der ikke længere er nogen hindring for, at Michael kan stille op, sagde han til avisen.

Det kunne DCU's direktør, Martin Elleberg Pedersen, dog ikke bekræfte over for Ritzau, og han afventede stadig den officielle bekræftelse fra UCI omkring Mørkøv.

- Vi har hørt rygter om, at der tilsyneladende ikke er coronavirus i forbindelse med cykelløbet på Den Arabiske Halvø, som blev aflyst. Hvis det er sandt, er Michael heller ikke smittebærer.

- Men det er stadig kun rygter, og vi går og venter på den officielle tilbagemelding fra UCI.

- Lige nu sidder Michael stadig i karantæne på sit værelse, og vi venter på at få besked på, om han kan komme ud, siger Martin Elleberg Pedersen tidligt fredag aften til Ritzau.

Mørkøv selv havde heller ikke hørt noget om, at han fik mulighed for at deltage.

I en pressemeddelelse senere fredag aften skrev UCI, at unionen stadig var i gang med at samle oplysninger fra løbet i De Forenede Arabiske Emirater.

Der er alle ryttere, holdansatte og løbsansvarlige blevet testet for coronavirus.

- Vi venter stadig svar på de prøver, der er taget i Abu Dhabi for at følge op på de præventive foranstaltninger, vi har taget i dag i forbindelse med VM i Berlin, skriver UCI.

Mørkøv skal efter planen køre søndagens parløb med makkeren Lasse Norman Hansen. De to danskere vandt EM-guld sammen i oktober.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce