Annonce
Assens

Uvis fremtid for børnehavebørn: - Der bliver arbejdet på forskellige løsninger

Der bliver stadig leget på legepladsen i Gummerup Børnehave. Foto: Stine Ploug Christiansen
Hvis lukningen af Huset Gummerup bliver vedtaget, står en hel gruppe børnehavebørn uden tag over hovedet. Gummerups private Vuggestue og Børnehave overfor vil ikke umiddelbart kunne tage børn fra Huset Gummerup på grund af manglende plads, men forældre skal ikke være bekymrede lige med det samme.
Annonce

Gummerup: Hvis byrådet i Assens Kommune i februar 2021 vedtager, at Huset Gummerup, som rummer både en folkeskole, SFO og børnehave, skal lukke, betyder det, at der står en gruppe børn fra børnehaven, som mangler en daginstitution.

Ifølge leder af Huset Gummerup, Pia Samsing Bendixen, er der lige nu 23 børn i børnehaven, hvoraf ni af dem skal videre i skole til næste år.

- I børnehaven er der ni børn, der skal i skole til næste år, og de skal jo flytte et andet sted hen uanset hvad. De resterende 14-15 stykker skal noget andet, og det er lidt uvist. Men der er i hvert fald plads til dem i de kommunale institutioner, fortæller Pia Samsing Bendixen.

Overfor Huset Gummerup ligger den private institution Gummerup private Vuggestue og Børnehave. Her er der plads til 33 børn i vuggesten og 20 børn i børnehaven. På grund af beliggenheden tæt på Huset Gummerup kan børnehaven måske være et interessant bud på en institution, når forældrene til børnene i Huset Gummerup, skal finde en ny børnehave.

Annonce

Den private institution overfor

Hanne-Dorthe Frimodt, som er daglig leder af Gummerup private Vuggestue og Børnehave, fortæller, at de allerede nu har svært ved at rumme vuggestuebørnene i børnehaven, og derfor plejer de at sende børn i børnehave i Huset Gummerup.


Vores hus er jo ikke så stort, så vi har allerede svært ved at rumme vuggestuebørnene i vores børnehave. Derfor har det også plejet at være den anden vej, for vi har ikke rigtig pladser her, og vi havde tænkt, at vores børn skulle over på den anden side af vejen, hvor mange af dem også skulle i skole.

Hanne-Dorthe Frimodt


- Vores hus er jo ikke så stort, så vi har allerede svært ved at rumme vuggestuebørnene i vores børnehave. Derfor har det også plejet at være den anden vej, for vi har ikke rigtig pladser her, og vi havde tænkt, at vores børn skulle over på den anden side af vejen, hvor mange af dem også skulle i skole.

Derfor kan hun heller ikke se, at Gummerup private Vuggestue og Børnehave kommer til at tage børn fra Gummerup Børnehave.

- Lige nu ved vi ikke helt, hvad vi skal stille op. Der bliver arbejdet på nogle forskellige løsninger, som der ikke kan siges mere om lige nu, så dem ovre på den anden side behøver ikke løbe skrigende bort lige med det samme, fortæller Hanne-Dorthe Frimodt, som på nuværende tidspunkt ikke kan sige mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce