Annonce
Middelfart

Uvis fremtid for apoteker-lejemål: Ejeren har en plan i baghånden

Det er endnu uvist, hvad der skal være i butikslejemålet på Østergade i Nørre Aaby, når apoteket snart rykker ud. Foto: Daniel Kofoed.
Erhvervsforening mener, at det er fornuftigt, at brugs og apotek flytter sammen i Nørre Aaby og er fuld af fortrøstning i forhold til, at ledigt lejemål bliver fyldt ud.

Nørre Aaby: Apoteket i Nørre Aaby har opsagt sit lejemål i Østergade 34, da man vil rykke over i et nyt og større lejemål i Superbrugsen.

Indflytningsdatoen er endnu ikke fastlagt, men forventes at blive til juni.

Det er Jette Gerstrup Rasmussen, der ejer lejemålet i Østergade, hun bor selv på førstesalen.

Hun oplyser, at apoteket har et års opsigelse - frem til 1. marts 2021.

Det er ifølge Jette Gerstrup Rasmussen uklart, hvad fremtiden bringer for butikslejemålet, men ét er i hvert fald sikkert. Hun ønsker ikke, at det står længe og ser tomt ud.

- Jeg har tænkt mig at sætte et skilt op om, at det kan lejes ud. Som udgangspunkt tænker jeg, at det er smadderærgerligt, hvis der kommer et tomt butikslokale. Derfor vil jeg sætte nogle af mine loppeting derind, siger ejeren.

Hun er åben overfor henvendelser fra potentielle lejere og kan godt forestille sig at afholde enkelte loppemarkeder fra adressen, hvis det ikke bliver lejet ud til anden side. Hun har dog ingen planer om at åbne en butik.

Annonce
Det er lejemålet på 45 kvadratmeter i Østergade, der snart bliver ledigt, når apoteket rykker ud. Foto: Daniel Kofoed.

Formand er positiv

Formand for Nørre Aaby, Båring og Asperup Erhvervsforening, Thomas Rasmussen, hilser flytningen af apotek velkomment.

- Vi kan se på bageren, at det blomstrer, når man samler den slags butikker i en by som vores, siger Thomas Rasmussen, der ikke bekymrer sig synderligt i forhold til at tomt butikslokale i hovedgaden.

- Det pynter jo ikke, men man kan håbe, at det giver plads til andre erhverv. Jeg er egentlig positivt stemt. Herude i de mindre byer er der butikslokaler, der er til at betale i forhold til, hvis man skal ind til Middelfart, lyder det fra erhvervsforeningsformanden.

Han bemærker, at der indenfor de sidste år er kommet flere anderledes butikker til, end man har set tidligere såsom Silkes Nørklerier og Damos, der sælger kabinescootere. Der er ifølge formanden også plads til flere specialforretninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce