Annonce
Odense

Direktør efterlod hul i Brandts budget på 1,3 mio. kroner: Nu bliver billetterne dyrere

Et merforbrug på 1,3 millioner kroner har overrasket bestyrelsen for Museum Brandts. Foto: Frederik Nordhagen
Bestyrelsen bag museet opdagede først budgetoverskridelsen efter at have opsagt direktør Mads Damsbo. - Beklageligt, siger bestyrelsesformand Bolette Christensen, der dækker hullet med egenkapitalen. Billetpriserne kommer dog også til at stige.
Annonce

Et merforbrug på 1,3 millioner kroner har overrasket bestyrelsen for Museum Brandts. Det bekræfter bestyrelsesformand Bolette Christensen.

- Det forventede resultat svarer til en budgetoverskridelse på 4 procent af det samlede budget på 33.932.000 millioner kroner, og da Brandts er en selvejende institution og har en positiv egenkapital, kan den dække underskuddet. Men det er klart, at der i forhold til det kommende budgetår skal foretages nogle ændringer i driften, siger Bolette Christensen.

Det betyder, at det frem over bliver dyrere at gå på museum, selv om hullet i første omgang dækkes af egenkapitalen, der er på tre millioner kroner. For at imødegå museets økonomiske udfordringer korrigeres prisen på én-dagsbilletter til 110 kroner - en stigning på 15 kroner. Ifølge Bolette Christensen er en prisstigning lig med et match af prisen på landets øvrige museer. Årskort for to personer forbliver på 350 kroner.

- Ledelsen og medarbejdere er i gang med at komme med forslag til forskellige tiltag, som kan øge indtægter og formindske udgifterne. Der vil blandt andet ske ændringer i forhold til aften-åbningstider, uddyber Bolette Christensen. Ifølge avisens oplysninger besluttes tiltagene endeligt på et møde senere på måneden, hvor bestyrelsen også tager forbehold for, at 2020 kan risikere at betyde endnu et underskud i samme størrelse.

Bolette Christensen - formand for Kunstmuseum Brandts - dækker foreløbigt hullet på 1,3 mio. kroner med institutionens egenkapital. Men billetprisen ryger i vejret. Arkivfoto: Vibeke Volder
Annonce

Orienteret før jul

Bestyrelsen havde ikke kendskab til hullet i budgettet, som derfor heller ikke er den egentlige årsag til Mads Damsbos fratræden, forklarer bestyrelsesformanden. Resultatet er nemlig først opgjort i kølvandet på hans fratrædelse i november sidste år.

- Og det er derfor beklageligt, at museets tidligere direktør har overskredet budgettet betydeligt uden rettidigt at have orienteret medarbejderne og bestyrelsen om den økonomiske situation, siger Bolette Christensen. Hun forklarer, at medarbejderne blev orienteret om situationen på et fællesmøde kort før jul.

- Det er vigtigt for mig at slå fast, at budgetoverskridelsen ikke betyder, at gæsterne på Brandts oplever en forringet kvalitet på udstillingerne. Lige om lidt åbner museet 2020 med en fantastisk international filmudstilling, "Pixar". Der er allerede nu stor interesse blandt publikum for denne udstilling, siger hun.

Annonce

Jobopslag på vej

Ifølge kilder vil der i begyndelsen af februar blive slået et jobopslag op for en ny direktør. I mellemtiden er det forhenværende afdelingsleder fra Odense Kommune, Ellen Drost, der har overtaget rorpinden på kulturinstitutionen.

Hvem, som bestyrelsen kigger efter, vil Bolette Christensen ikke afsløre.

- Vi har ingen kandidat p.t., siger hun.

Redaktionen har været i kontakt med Mads Damsbo, som pr. sms meddeler, at han ikke ønsker at kommentere den ny, økonomiske situation på Museum Brandts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce