Annonce
Odense

Direktør efterlod hul i Brandts budget på 1,3 mio. kroner: Nu bliver billetterne dyrere

Et merforbrug på 1,3 millioner kroner har overrasket bestyrelsen for Museum Brandts. Foto: Frederik Nordhagen
Bestyrelsen bag museet opdagede først budgetoverskridelsen efter at have opsagt direktør Mads Damsbo. - Beklageligt, siger bestyrelsesformand Bolette Christensen, der dækker hullet med egenkapitalen. Billetpriserne kommer dog også til at stige.

Et merforbrug på 1,3 millioner kroner har overrasket bestyrelsen for Museum Brandts. Det bekræfter bestyrelsesformand Bolette Christensen.

- Det forventede resultat svarer til en budgetoverskridelse på 4 procent af det samlede budget på 33.932.000 millioner kroner, og da Brandts er en selvejende institution og har en positiv egenkapital, kan den dække underskuddet. Men det er klart, at der i forhold til det kommende budgetår skal foretages nogle ændringer i driften, siger Bolette Christensen.

Det betyder, at det frem over bliver dyrere at gå på museum, selv om hullet i første omgang dækkes af egenkapitalen, der er på tre millioner kroner. For at imødegå museets økonomiske udfordringer korrigeres prisen på én-dagsbilletter til 110 kroner - en stigning på 15 kroner. Ifølge Bolette Christensen er en prisstigning lig med et match af prisen på landets øvrige museer. Årskort for to personer forbliver på 350 kroner.

- Ledelsen og medarbejdere er i gang med at komme med forslag til forskellige tiltag, som kan øge indtægter og formindske udgifterne. Der vil blandt andet ske ændringer i forhold til aften-åbningstider, uddyber Bolette Christensen. Ifølge avisens oplysninger besluttes tiltagene endeligt på et møde senere på måneden, hvor bestyrelsen også tager forbehold for, at 2020 kan risikere at betyde endnu et underskud i samme størrelse.

Bolette Christensen - formand for Kunstmuseum Brandts - dækker foreløbigt hullet på 1,3 mio. kroner med institutionens egenkapital. Men billetprisen ryger i vejret. Arkivfoto: Vibeke Volder

Orienteret før jul

Bestyrelsen havde ikke kendskab til hullet i budgettet, som derfor heller ikke er den egentlige årsag til Mads Damsbos fratræden, forklarer bestyrelsesformanden. Resultatet er nemlig først opgjort i kølvandet på hans fratrædelse i november sidste år.

- Og det er derfor beklageligt, at museets tidligere direktør har overskredet budgettet betydeligt uden rettidigt at have orienteret medarbejderne og bestyrelsen om den økonomiske situation, siger Bolette Christensen. Hun forklarer, at medarbejderne blev orienteret om situationen på et fællesmøde kort før jul.

- Det er vigtigt for mig at slå fast, at budgetoverskridelsen ikke betyder, at gæsterne på Brandts oplever en forringet kvalitet på udstillingerne. Lige om lidt åbner museet 2020 med en fantastisk international filmudstilling, "Pixar". Der er allerede nu stor interesse blandt publikum for denne udstilling, siger hun.

Annonce

Jobopslag på vej

Ifølge kilder vil der i begyndelsen af februar blive slået et jobopslag op for en ny direktør. I mellemtiden er det forhenværende afdelingsleder fra Odense Kommune, Ellen Drost, der har overtaget rorpinden på kulturinstitutionen.

Hvem, som bestyrelsen kigger efter, vil Bolette Christensen ikke afsløre.

- Vi har ingen kandidat p.t., siger hun.

Redaktionen har været i kontakt med Mads Damsbo, som pr. sms meddeler, at han ikke ønsker at kommentere den ny, økonomiske situation på Museum Brandts.

Annonce
Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forældre klager over andre forældre: Nu vanker der bøder, hvis ikke du slukker motoren ved skoler og børnehaver

Odense For abonnenter

Carlos Daabas anholdt i Bulgarien: På flugt siden politiet droppede håndjern på vej til arresten - Han ønsker at vende hjem

Erhverv

Marcus og Marius drømmer om at overtage slægtsgården: - Men det bliver svært uden investorer udefra

Sydfyn For abonnenter

Lars undrer sig over regler i sundet: Overhaler motorbåde i sin kajak

GOG

Kun én kamp spillet - men GOG ligner et hold videre i Europa

Odense For abonnenter

Cykelkometen Tobias Aagaard fra Odense Tekniske Gymnasium er Europamester - nu er han klar til at dyste om VM-medaljer

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Debat

Debat: Frihed for vores ældre til at leve det liv, man selv har valgt

Odense For abonnenter

Stak kniv i ryggen på offer midt i myldretiden: Syv familiemedlemmer idømt flere års fængsel - drama i retten

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Fyn

Dårligere bemandet end i Albanien: Danske fængsler sakker langt bagefter nabolande

Nordfyn For abonnenter

Byggeplaner på grøn plet splitter landsbyen: - De er vist allerede i gang med at fælde træer – Det er da de vel ikke?

Faaborg-Midtfyn

Vender det hvide ud af øjnene og griner hånligt: Socialdemokrater beskyldes for at mobbe andre kandidater

Annonce