Annonce
112

Bilist måtte katastrofebremse: Fem kænguruer hopper stadig rundt sydvest for Odense

Ring til politiet på 1-1-4, hvis du ser en af de undslupne kænguruer fra Fangel, lyder opfordringen fra Fyns Politi. Arkivfoto: Colourbox.

Fangel: En lille flok kænguruer mangler i en indhegning i Fangel, og de skal gerne tilbage til ejeren. Fyns Politi fik mandag morgen en anmeldelse om en kænguru, som et vidne havde set løbe rundt i området, og vagtchef hos Fyns Politi Kenneth Taanquist oplyser mandag eftermiddag, at fem af de undslupne pungdyr stadig er på fri pote.

Kænguruerne tilhører en privat person, fortæller vagtchefen.

Vagtchefen oplyste tidligere mandag til TV2 Fyn, at der i alt er sluppet syv kænguruer ud fra en ejendom i Fangel, men to af dem kom i løbet af formiddagen tilbage i indhegningen. Politiet ved ikke, om nogen har forsøgt at stjæle kænguruerne, eller om de er blevet lukket ud med vilje.

Politiet beder alle, der måtte se kænguruerne, om at give oplysninger om deres placering videre på telefon 114. Henvendelser om, hvor kænguruerne befinder sig, giver politiet videre til ejeren, som så vil forsøge at indfange dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce