Annonce
112

Bilist måtte katastrofebremse: Fem kænguruer hopper stadig rundt sydvest for Odense

Ring til politiet på 1-1-4, hvis du ser en af de undslupne kænguruer fra Fangel, lyder opfordringen fra Fyns Politi. Arkivfoto: Colourbox.

Fangel: En lille flok kænguruer mangler i en indhegning i Fangel, og de skal gerne tilbage til ejeren. Fyns Politi fik mandag morgen en anmeldelse om en kænguru, som et vidne havde set løbe rundt i området, og vagtchef hos Fyns Politi Kenneth Taanquist oplyser mandag eftermiddag, at fem af de undslupne pungdyr stadig er på fri pote.

Kænguruerne tilhører en privat person, fortæller vagtchefen.

Vagtchefen oplyste tidligere mandag til TV2 Fyn, at der i alt er sluppet syv kænguruer ud fra en ejendom i Fangel, men to af dem kom i løbet af formiddagen tilbage i indhegningen. Politiet ved ikke, om nogen har forsøgt at stjæle kænguruerne, eller om de er blevet lukket ud med vilje.

Politiet beder alle, der måtte se kænguruerne, om at give oplysninger om deres placering videre på telefon 114. Henvendelser om, hvor kænguruerne befinder sig, giver politiet videre til ejeren, som så vil forsøge at indfange dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce