x
Annonce
Indland

Utryghed er vendt til lettelse hos TV2 efter hektisk dag

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
16 TV2-medarbejdere er sendt i hjemmekarantæne, efter at coronavirusset har smittet en ansat på tv-stationen.

Dagen begyndte med utryghed, da TV2's medarbejdere mødte ind til et møde om, at en af deres kolleger er smittet med det berygtede coronavirus.

Annonce

Men utrygheden er torsdag aften efterhånden vendt til lettelse, lyder det fra Mikkel Hertz, nyhedsdirektør hos TV2, efter at Styrelsen for Patientsikkerhed har sendt 16 kolleger til den virussmittede TV2-medarbejder i hjemmekarantæne.

- Vi holdt et nyt medarbejdermøde, da Styrelsen for Patientsikkerhed havde talt med alle, som kunne have været i kontakt med den smittede medarbejder.

- Der var en helt anden stemning end ved mødet om morgenen. Der var en stemning af lettelse, siger Mikkel Hertz.

Styrelsen for Patientsikkerhed er til stede hos TV2 igen fredag. Her kan medarbejdere, som eksempelvis er kommet i tanke om, at de har været i kontakt med den coronasmittede, blive rådgivet af styrelsen.

Men TV2's hovedsæde bør nu være "smittefri zone", understreger Mikkel Hertz.

Han betegner det som en "vild" og "hektisk" dag, som har været præget af usikkerhed. Usikkerheden er nok stadig til stede hos mange TV2-medarbejdere, påpeger Mikkel Hertz.

Men den skal tæmmes ved at kommunikere og dele alt nyt med medarbejderne, mener han.

Han kan mærke en stor solidaritet mellem de ansatte på tv-stationen.

- Da det stod klart, at nogle skulle i karantæne, så var der kolleger, der tilbød at stille deres sommerhus eller andet til rådighed. Der er en stemning af, at vi nok skal komme igennem det, siger Mikkel Hertz.

Han ved ikke, om TV2 skulle have gjort noget anderledes undervejs i processen.

- Vi har gjort, hvad vi kunne, siger han.

TV2 har vist stor ansvarlighed, lyder det fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der har haft fire mand til stede hos TV2 torsdag.

Her har de orienteret om virusset og talt med de cirka 100 medarbejdere, som måske kunne være smittet.

Af dem er altså 16 sendt hjem i karantæne, fortæller overlæge og enhedschef hos Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri, som er en af de fire fra styrelsen, der har brugt dagen hos TV2.

- Der har ikke været nogen problemer med at få dem karantænesat. De har udvist meget, meget stor forståelse for situationen.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld, i forhold til hvordan de tacklede hele situationen fra både ledelsens og medarbejdernes side. Der er vist stor ansvarlighed i forhold til at sikre, at sygdommen ikke spredes mere, siger hun.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce