Annonce
forside

Utrygge kolonihaveejere efter razzia: - Ikke rart, når man finder ammunition

Med røde mursten, sortglaseret tegltag og tre overvågningskameraer på facaden skiller huset her sig noget ud fra mængden i Haveforeningen Martinsminde. Huset var ét af det huse, som blev ransaget ved torsdagens aktion. Foto: Birgitte Carol Heiberg

I kolonihaveforeningerne Martinsminde og Biskorup har mange beboere igennem længere tid levet med en kriminalitet, der blev markant værre, da Black Armys klubhus lukkede i efteråret. Torsdag kom dagen, hvor politiet rykkede ud, ransagede en række luksuriøse kolonihaver og fandt narko, penge og ammunition.

Mens solen skinnede på de plantede grøntsager og blomster på en flot forårsdag, stormede politiet pludseligt ind i haveforeningerne Martinsminde og Biskorup i Odense torsdag formiddag.

Den massive politiaktion i haveforeningerne startede klokken 10, hvor politiet afskærmede hele området omkring kolonihaveområdet, der ligger lige over for Vollsmose, og gennemførte en række ransagninger.

Fem timer efter kørte politiet fra området igen og meddelte, at man havde anholdt syv personer, efter fund af amfetamin, heroin, hash, ammunition og kontanter.

To af de haveejere, der oplevede aktionen fra første række var 27-årige Christina Rosendal og 32-årige Henrik Mortensen. De bor tæt ved to af de kolonihavehuse, der blev ransaget og har igennem længere tid oplevet, hvordan der har været stor aktivitet til og fra de to kolonihavehuse.

- Det seneste år er det blevet en del mere utrygt her. Og der er kommet meget mere trafik, siden de lukkede Black Armys klubhus i efteråret. Vi har længe talt om, at politiet gerne snart måtte gribe ind, siger Henrik Mortensen, der er særligt bekymret over, at politiet har fundet ammunition i forbindelse med aktionen.

- Èn ting er, hvis man havde fundet noget hash og sådan, men det er bestemt ikke særlig rart, at der er fundet ammunition, siger han.

Annonce
Huset her blev også ransaget i forbindelse med politiets aktion. Ligesom andre af de ransagde huse, var det noget mere luksuriøst end det gennemsnitlige kolonihavehus i haveforeningerne. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Sådan ser en bil ud, når den er blevet ransaget af politiet. Om politiet fandt noget i forbindelse med lige præcis denne ransagning, vides ikke. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Luksusbiler i høj fart

Christina Rosendal og Henrik Mortensen har haft kolonihaven i tre et halvt år, men idyllen og lyden fra de græssende køer er i stigende grad blevet brudt af store luksusbiler, der har blæst op og ned ad den lille grusvej.

Det har ikke mindst været utrygt, når parret har haft venner med børn på besøg.

- De har vel kørt omkring 50 kilometer i timen. Det er meget på sådan en vej. Tidligere kunne de ikke køre så hurtigt, fordi der var for mange huller i vejen, så det var lige før, at man fortrød, at hullerne blev lappet, siger Christina Rosendal.

Mens haven er i centrum hos mange andre kolonihaveejere, var der ikke gjort meget ud af den del ved de huse, der var mål for politiets aktion. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Kolonihavehus med glaseret tag

De to kolonihavehuse i hver sin ende af gang ni, der var iblandt de ransagede huse, skiller sig markant ud fra de andre huse i området.

Det ene ser næsten nybygget ud og ligner mest af alt et sommerhus med røde facadebrædder, mens det andet ligner et parcelhus med røde mursten og et sortglaseret tegltag. De tre videokameraer på murstenshusets facade finder man nok heller ikke på det gennemsnitlige kolonihavehus.

Næstformand i Haveforeningen Martinsminde, Jørgen Dyrvig, fortalte torsdag, at man igennem længere tid har samarbejdet med Odense Kommune og Fyns Politi for at komme problemerne med kriminalitet til livs.

Ifølge flere beboere fra området har man da også i et stykke tid vidst, at der foregik ting, som krævede politiets opmærksomhed.

- Når der kommer så mange dyre biler, som er der i to minutter, før de kører igen, så ved man jo godt, hvad der foregår, lød det fra én beboer, som ikke ønskede at stå frem med navn.

Ud af de syv anholdte personer, blev to personer løsladt hurtigt igen. Fyns Politi har endnu ikke meldt ud, om de resterende fem anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Politiet mødte særdeles talstærkt op og afspærrede haveforeningerne Martinsminde og Biskorup. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Mange forskellige typer af politibiler kunne findes i haveforeningerne torsdag. Foto: Birgitte Carol Heiberg
To af de ransagede huse ligger i hver sin ende af gang ni i Haveforeningen Martinsminde, hvor flere beboere fortæller om heftig aktivitet inden for det seneste års tid. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Det ér et kolonihavehus, selvom man ved første øjekast kunne forveksle det med et parcelhus i et ganske almindeligt villakvarter. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce