Annonce
Kerteminde

Utilfredshed hos butikkerne: - Kirsebærformanden skal ikke være så lukket

Formanden for Kirsebærfestivalen trådte til sidste år, da ingen ville have posten. Han er ikke valgt ind på en generalforsamling, Om han stiller op, ved han heller ikke. Foto: Nils Svalebøg
Der har manglet information og dialog mellem de forskellige parter. Sådan lyder flere butikkers kritik af Kirsebærfestivalen 2019 - en ellers god festival ifølge dem. Formanden erkender kritikken og vil rette op.

Kerteminde: Der er blevet solgt og givet 700 kilo kirsebær væk, 1300 liter kirsebæris og 1842 fiskefrikadeller med kirsebærremoulade til weekendens Kirsebærfestival. En velbesøgt og god festival ifølge flere af butikkerne, der har været en del af de tre dages kirsebærfejring.

Men som det oftest er, kommer det søde med det sure. Flere af butikkerne retter nemlig også en kritik af dialogen eller rettere mangel på samme, der har været mellem de deltagende parter og arrangørerne i Kirsebærfestivalens bestyrelse. En af de kritiske røster er Pernille Poulsen, der ejer Butik Nille på Langegade. Der har intet information været ifølge hende.

- Vi kunne bare følge med over hjemmesiden. Der skal mere dialog mellem os butikker, Cityforeningen og Kirsebærfestivalen. Formanden skal ikke være så lukket, siger hun og tilføjer:

- Der skal mere åbenhed. Vi vil gerne høres. Jeg har indtryk af, at formanden gerne vil bestemme det hele, og det går ikke, når det er frivillige kræfter. Det skal løftes i flok. Det er et fælles arbejde - et samarbejde.

Annonce
Butik Nille er ejet af Pernille Poulsen. Hun beretter, at hun slet ikke har været i kontakt med formand eller bestyrelse om festivalen. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal

Alle parter skal på banen

Lidt længere oppe ad Langegade ligger Butik Ilskov. 36 timer før festivalens åbning gik ejeren i gang med at lave en hyggekrog foran butikken. Kirsebærfestivalen har i år nemlig valgt at stoppe ved Kino på gaden. Det har været til stor frustration for Butik Ilskov, der tidligere har rettet kritik mod festivalen på grund af det.

Det er dog endt som tre gode dage på trods af hårdt arbejde, beretter Lars Bo Jensen, der er gift med butikkens ejer.

- Det gik godt. Det var hårdt, men vi fik skabt en fest. Der var mange mennesker forbi, siger han.

Selvom det trods frygten er lykkes butikken at få folk ned forbi, rejser Butik Ilskov en lignende kritik som Butik Nille.

- Det kan være svært at træde til som ny formand. Kommunikationen er svær, og den har været glippet på et par områder. Det er, hvad der sker. Der skal være en dialog mellem alle parter. Det vil være godt for os alle, siger Lars Bo Jensen.

Det samme bliver påpeget af Vaffelhuset, der blandt andet sælger den populære kirsebærsoftice. Og af Syberg Gårdbutik, der har en madbod til festivalen, der sælger burgere.

- Der har ingen dialog været. Cityforeningen, kirsebærfestivalen og kommunen bør sætte sig sammen og finde ud af, hvordan man laver den bedste festival, siger Lene Bisgaard Gommesen, der er en af ejerne bag Syberg.

Formand erkender problemer

Kritikken bliver erkendt af Kirsebærfestivalens formand. Det er Erik H. Jørgensen, der har haft den rolle siden sidste år. Og han indrømmer, at der skal ske forbedringer til næste år. - Der har naturligvis været noget kritik, og den tager jeg til mig. Jeg har ansvaret for, at festivalen bliver afviklet under gode former. Der er nogle ting, vi kan lære af, og det vil jeg gerne. Den læring tager jeg med videre til næste år, siger han. Han har en forståelse for de butikker på Langegade, der har følt sig ekskluderet. Det vil han helt konkret imødegå næste år gennem dialog. Derfor ønsker Erik H. Jørgensens, at et medlem fra Cityforeningen skal med i Kirsebærfestivalbestyrelsen. - Med det samme kritikken kom, gik jeg op til butikkerne, og vi blev enige om, at vi skal finde en løsning. Vi skal have møde med dem om, hvordan vi imødekommer butikkernes krav. Det er et must med dialog mellem Cityforeningen og kirsebærfestivalen, siger Erik H. Jørgensen.

Lars Bo Jensen er gift med kvinden her, Karina Nielsen, der ejer Butik Ilskov. Festvialen havde til at starte med placeret en toiletvogn foran butikken. Arkivfoto: Peter Ammitzbøll
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce