Annonce
Indland

Utilfredse unge samles i protest mod besparelser

Elev- og studenterorganisationer fra hele landet vil foran Christiansborg forsøge at råbe politikerne op.

Unge fra flere danske byer tager torsdag turen mod København, hvor de på Christiansborgs Slotsplads vil protestere mod regeringens udspil til en finanslov, som de kalder "ungefjendtlig".

Det er flere elev- og studenterorganisationer, der har indkaldt til demonstrationen, mens der inde på Christiansborg er åbningsdebat i Folketinget.

- Man sparer hele vejen rundt på uddannelserne i Danmark. Der bliver færre penge per elev og studerende, og det betyder, at vi får nogle dårligere uddannelser i Danmark, siger Jakob Ruggaard, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd.

Han forventer, at der kommer flere tusinde studerende torsdag eftermiddag. Blandt andet kommer der unge fra Aalborg, Tønder, Aarhus og Odense til hovedstaden.

En del gymnasieelever ventes også at deltage i demonstrationen.

- Allerede nu oplever vi massive kvalitetsproblemer, som at der ikke er råd til nye redskaber og maskiner, at der ikke er undervisningstimer nok og at der ikke er råd til pædagogisk opkvalificering af vores undervisere, siger Mathilde Vinther, der er formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Demonstranterne vil sætte fokus på tre temaer ved torsdagens demonstration. Det gælder manglen på lærerpladser, boligmangel og den høje ungdomsarbejdsløshed.

- Regeringen taler meget om, at den vil komme ungdomsarbejdsløsheden til livs. Men i stedet for at sætte gang i jobskabende tiltag for os unge, så vælger den at fjerne 4000 pladser fra de videregående uddannelser, for at vi ikke skal uddanne os til arbejdsløshed, siger Jakob Ruggaard fra Danske Studerendes Fællesråd.

Demonstrationen starter på Christiansborg Slotsplads klokken 16.00 og går herefter til Kongens Nytorv, Kultorvet og ender på Frue Plads i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce