Annonce
Assens

Utålmodig læser får svar: Hvor bliver cykelstien mod Grønnemose af?

Her kommer cykelstien til at være. Etape 1 og 2 bliver udført som et samlet arbejde, idet Vejdirektoratet i januar bekræftede en godkendelse af, at tilskud kunne omplaceres til Aarup-Grønnemose cykelstien. Grafik: Leif Nørmark Sørensen
En læser får her en forklaring på, hvorfor man endnu ikke er startet på at bygge en cykelsti mellem Aarup og Grønnemose - men at den er på vej.
Annonce

Grønnemose: Forleden kunne avisen fortælle, at etableringen af servicecentret ved Gribsvad tæt på afkørsel 55 på Fynske Motorvej bliver forsinket.

Det har fået læseren Finn Hansen til at tænke på, om et andet projekt i området - en cykelsti mellem Aarup og Grønnemose - også er forsinket. Han stiller følgende spørgsmål til avisen:

"Det er nu sommer, og når man kører fra Aarup mod Grønnemose, er der stadig intet spor af en ny cykelsti, som man fra kommunens side har lovet. Har kommunen igen stukket piben ind og udsat byggeriet nogle år frem igen? Holder budgettet ikke? Er det bare valgflæsk? Der er sikkert en del, især i Grønnemose, som gerne vil vide, hvornår man påbegynder og færdiggør stien og gerne med meget præcise tider på projektet," skriver han blandt andet.

Glædeligvis kan læseren glatte rynkerne i panden ud, da forventningen er, at cykelstien står færdig tidligere end planlagt.

I et bilag fremlagt på et Byrådsmøde den 24. juni står der, at man forventer, at cykelstien bliver udbudt i slutningen af august, hvorefter entreprenøren starter i september. Det betyder, at en del af cykelstien, alt efter vinterens hårdhed, kan etableres i år og resten i foråret/sommeren 2021.

Annonce

Klar tidligere end planlagt

Læseren Finn Hansens undren er berettiget. For arbejdet på cykelstien skulle allerede være startet i november 2019 og derfor kunne ses, når man i denne sommerferie kører fra Aarup mod Grønnemose.

Det skete imidlertid ikke, da et anlægsstop blev indført i 2019, fortæller Trafik- og Byggechef Lars Evald Jensen. Det skete på grund af kommunens pressede økonomi.

Nu er en ny plan på bordet for cykelstien, som er endnu bedre end den første, hvor stien stod til at være færdig i oktober 2021. Nu forventes cykelstien allerede klar til stålhestene i første halvdel af 2021.

- I forbindelse med videre bearbejdning af projektet er der lavet en ny tidsplan, hvor der arbejdes med en tidligere aflevering, forklarer Lars Evald Jensen.

Cykelstiens to etaper etableres på samme tid, hvilket blev besluttet i marts måned. Derfor er man ved at projektere etape to langs Bogensevej fra Søndergårdevej til rundkørslen i Grønnemose og skal i gang med at erhverve arealet.

Der er sat 16,5 millioner kroner af til gennemførelsen af projektet, hvor Assens Kommune selv har afsat 5,5 millioner kroner i 2020 og 2021. Derudover kommer der seks millioner kroner i statstilskud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Politiet roser de pårørende: Begravelse af to unge trafikdræbte håndteret lige efter bogen

Annonce