Annonce
Assens

Ustoppelig og landskendt ildsjæl går ind i lokalpolitik: - Glem ikke, at jeg stadig er unge hr. Hansen

Hans Hansen fra Aborg er en ildsjæl ud over det sædvanlige. Nu stiller han op til lokalpolitik - for Venstre. Arkivfoto: Christian Nordholt.
Venstre i Assens får en ildsjæl ud over det sædvanlige på kandidatlisten til efterårets kommunalvalg. Han har blandt andet planer om at sejle Fyn rundt på en tømmerflåde.

Aborg: Han er landskendt for at vandre landet tyndt for kritisk syge børn.

Til efteråret skal han hænge plakater med sit eget kontrafej op i lygtepælene, når det er tid til kommunalvalg.

Ildsjælen 38-årige Hans Hansen fra Aborg stiller op til det kommende kommunalvalg for Venstre. Det offentliggjorde han lørdag eftermiddag på sin facebookprofil.

- Fra ballademager til prismodtager og videre til politiker... Fire-fem år er nu sat fast i kalenderen - og måske en spændende fremtid vil blive en hverdag, skriver Hans Hansen blandt andet.

- Nu ved jeg, at nogen vil se anderledes på mig, men glem ikke, at jeg stadig er unge hr. Hansen fra Aborg city, som elsker at grine og kæmper for ungdommen, understreger han i opdateringen.

Annonce

Ustoppelig ildsjæl

Hans Hansen er i denne avis blevet navngivet Døgnbrænderen fra Aborg, fordi han besidder en ustoppelig trang til at hjælpe andre, særligt udsatte og unge. I 2016 modtog han Assens Kommunes prestigefyldte Willemoespris for sit store frivillige arbejde med unge mennesker.

Sidste sommer kom han på landsdækkende tv sammen med makkeren Kenneth Tuelund, da de for femte år i træk vandrede for kritisk syge børn, der er indlagt på Odense Universitetshospital. Vandringen udviklede sig til en folkesag, og en kvart million kroner blev samlet ind.

Og i disse uger er Hans Hansen i fuld gang med at planlægge et loppemarked i Aborg, der skal bane vejen for, at han til sommer kan sejle Fyn rundt på en tømmerflåde - på blot en uge.

Annonce

V: Vi er da glade

Den 38-årige ungkarl fra Aborg er med andre ord en usædvanlig kandidat, som Venstre har fået ombord, men det afskrækker ikke formanden for Venstre i Assens, Jørgen G. Hviid.

- Vi er da glade ved, at han vil stille sig til rådighed. Han er, som du siger, en mand, der er meget initiativrig. Han har noget at byde ind med. Ham har vi haft en god snak med, og der er et godt fodslag i forhold til, hvad vi og han står for, siger Jørgen G. Hviid.


Vi er da glade ved, at han vil stille sig til rådighed. Han er, som du siger, en mand, der er meget initiativrig

Jørgen G. Hviid, lokalformand


Lokalformanden afslører, at det er Hans Hansen, der selv har henvendt sig til Venstre.

- Han har lige som set, hvor han hører hjemme, konstaterer Jørgen G. Hviid.

- Hans Hansen er kendt vidt og bredt og har en stor følgerskare. Betyder det flere stemmer til jer?

- Det er aldrig til at vide. Den personlige effekt har da noget at sige. Det kan vi se på alle kandidater. Det drejer sig også om gode kandidater med de rette holdninger - set med Venstreøjne, svarer han.

- I har i løbet af den seneste tid præsenteret nye kandidater som Camilla Lykke Sørensen og Henrik Kirk. Hvordan står I frem mod næste valg?

- Vi står godt. Vi har nogle gode kandidater; de nye kombineret med de byrødder, der genopstiller. Jeg er fuld af fortrøstning. Vi har en god liste allerede nu. Vi arbejder stadigvæk på nogle emner, og det hører du sikkert om, når den tid kommer.

- De tre (nævnte, red.) kandidater er meget synlige og har markeret sig enten i deres lokalområde eller på andre områder. Er I gået bevidst efter den slags kandidater?

- Det er ikke nødvendigvis nogen, vi er gået bevidst efter som sådan. Det starter i det små, og så modnes det. Nogle er hurtigere klar til at beslutte sig, og andre siger, at det ikke bliver i denne valgkamp. Men så har vi sået frøet til måske et senere tidspunkt, hvis det passer ind i familien og karrieren, siger Jørgen G. Hviid.

- Og nu får I en kandidat, der skal sejle Fyn rundt på en tømmerflåde. Og det har han spurgt om fri til?

- Ja, han skal sejle Fyn rundt på en tømmerflåde. Det er jo et helt vanvittigt projekt, han har, haha. Han har mange gode idéer, og han slår ikke op og siger, at det ikke kan lade sig gøre. Snarere tværtom.

- Så I er klar i gruppen på, at der kommer idéer og synspunkter, som aldrig nogensinde har været tænkt?

- Ved du hvad? Det er det, der gør det så sjovt og spændende at have med at gøre. At der kommer forskellige input. Der er en forståelse i organisationen og gruppen om, at vi også skal videre. Vi fremfører synspunkter og gode argumenter og vægter for og imod, når der kommer nye forslag, siger han.

Venstre i Assens har opstillingsmøde 16. marts, og det foregår elektronisk. Jørgen G. Hviid oplyser, at der ikke bliver tale om en "lukket" liste, så mulige kandidater har mulighed for at melde sig efterfølgende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce