Annonce
Erhverv

Usikkerheder og italiensk konkurs: Toprestaurant i Svendborg dropper sommeråbning i kirke - og ansætter to landsholdskokke

Kim Gubi Lundvaldt (th.) har stadig tænkt sig at flytte Restaurant Resumé fra Møllergade til Lundevej, men det bliver ikke 1. juni, som han ellers tidligere har bebudet. Foto: Hans-Henrik Dyssel
På grund af flere usikkerheder har ejeren af Resumé har udskudt sin plan om rykke fra Møllergade og åbne i Den Blå Kirke 1. juni. Der går yderligere fire måneder, før restauranten åbner i de nye rammer - og det bliver med to nye kokke med fine cv'er ved gryderne.

Svendborg: Når man satser stort, så kan det ikke nytte noget at have en masse løse ender.

Det er baggrunden for, at Restaurant Resumé ikke åbner i Den Blå Kirke på Lundevej 1. juni, selv om det er, hvad indehaver Kim Gubi Lundvaldt tidligere har bebudet.

- Det her er en stor satsning, så når vi åbner, skal det hele stå knivskarpt. Det dur ikke, hvis det ligner en byggeplads, og derfor har vi skubbet åbningen til 1. oktober. Og så bliver vi i Møllergade til da, fortæller han.

Annonce

Konkurs og usikkerheder

Det er et ønske om at få plads til flere gæster, der har ført til beslutningen om at forlade Møllergade til fordel for den tidligere metodistkirke på Lundevej, som derfor er ved at blive renoveret, så den blandt andet byder på et køkken af fineste sortering.

Og Kim Gubi Lundvaldt fortæller, at der har været nogle bump på vejen.

- Vi skal bruge en masse køkkenudstyr, men det italienske firma, der skulle levere det, er gået konkurs. Og det nytter ikke noget at åbne, hvis vi ikke har et komfur, siger han og nævner generelle leveringsforsinkelser og en tvivl om, hvorvidt nogle stole når at komme til tiden, som andre årsager til beslutningen.

- Der er simpelthen for mange usikkerheder, siger han.

Annonce

Landsholdskokke

Renoveringen af kirken er dog så fremskreden, at den godt kan bruges til de bryllupsselskaber, som ordrebogen ifølge Kim Gubi Lundvaldt er så fyldt af.

Så dem vil personalet koncentrere sig om, og i den sidste uge i september vil indretningsarkitekterne så blive sluppet løs i lokalet, så det er klar til brug 1. oktober.

Kim Gubi Lundvaldt tør ikke løbe an på, at faciliteterne i Den Blå Kirke er klar 1. juni. Foto: Finn Eriksen

Og det er ikke kun rammerne, der er blevet skaleret op, eftersom der også er nyt på personalefronten, oplyser Kim Gubi Lundvaldt.

Han har således ansat to køkkenfolk med ganske fine generalieblade.

Den ene, Daniel Guldmann, kommer fra Restaurant Fakkelgaarden i Kruså og har desuden jongleret med potter, pander og paletknive på den kendte Restaurant 5 i Svendborg.

Bjarke Jeppesen er en af to nye ansættelser i Restaurant Resumé. Foto: Helle Nordström

På kokkelandsholdet er han også, og det samme er den anden nyansættelse, Bjarke Jeppesen, der kommer fra en stilling på Aarhus-restauranten Domestic - som siden 2017 har haft en af de eftertragtede Michelin-stjerner.

Og han er særligt ferm med mel, mælk og melis.

- Selv om han er kok, er han faktisk på landsholdet på konditorsiden. Så han er dygtig til desserter, siger Kim Gubi Lundvaldt.

Annonce

Mange små retter

Han tøver ikke med at kalde ansættelserne for en klar opskalering.

- Vi går all in. Der kommer konkurrence, så vi kan ikke tillade os at ligge på den lade side. Vi skal være dygtigere uden at glemme vores stamkunder, siger Kim Gubi Lundvaldt og oplyser, at det nuværende koncept vil blive bevaret, mens han dog også varsler nyt i form af en såkaldt "tasting-menu" - altså en masse små retter til dem, der har appetit på en hel aften med gastronomi.

- Det vil også give mulighed for at give de nye drenge frit slag i køkkenet, siger Kim Gubi Lundvaldt.

Hvis tingene ellers flasker sig, bliver flytningen markeret med en reception i Den Blå Kirke fredag 30. september, oplyser han.

Annonce

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Fyn

Politi og brandvæsen til stede ved skolebrand

Navne

Den 45-årige guldlægger Jack snakkede med landstræner Kasper Hjulmand på direkte tv: I 1987 fik han sin største oplevelse med landsholdet

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Odense

Madklubben overtager fire lejemål centralt i Odense og åbner to nye restauranter: - Vi har fået en fantastisk modtagelse

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Assens

Henrik gav afslag til flere unge - frygter sygdom for sine 36.000 høns: - Det er en exceptionel dyr affære

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

OB

Brøndby Stadion bliver stribet: Bus efter bus efter bus kører OB-fans til pokalfinalen

Kerteminde For abonnenter

Rossano og Simon driver italiensk restaurant med stor succes: Snart kan de fejre en historisk milepæl

Kultur

Vilde Windfeld vinder Webster-pris

Annonce