Annonce
Udland

USA vil kunne sende asylansøgere til tredjelande

Leah Millis/Reuters
Ny forordning vil gøre det muligt for amerikanske myndigheder at sende asylansøgere til andre lande.

USA vil skærpe reglerne for personer, som søger asyl i USA.

Tirsdag ventes præsident Donald Trumps administration at offentliggøre et nyt regelsæt, som vil gøre det muligt at sende asylansøgere til tredjelande.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters skal det nye tiltag være med til at bremse indvandring fra USA's sydlige grænse til Mexico.

Tidligere har regeringen sagt, at migranter, som opfylder betingelserne for at søge asyl i USA, bør anmode om beskyttelse i det første "sikre" land, de ankommer til.

Mange migranter rejser gennem adskillige lande på deres vej mod den amerikanske grænse.

Med den nye forordning kan asylansøgere blive sendt til lande, som de ikke er rejst igennem.

Det kan for eksempel være Canada, som USA har en bilateral asylaftale med. Guatemala, El Salvador og Honduras er ved at indgå en lignende aftale med USA.

Præsident Donald Trump har et mål om at gøre det sværere at opnå asyl i USA, og især ønsker han at begrænse antallet af immigranter fra Centralamerika.

Et af Trumps store løfter op til præsidentvalget i 2016 var, at han ville opføre en mur langs hele USA's sydlige grænse til Mexico, men det er endnu ikke sket.

Organisationen American Immigration Council, der assisterer migranter, mener, at de nye regler kan omforme USA's asylsystem.

- Hvis denne bestemmelse får fuld effekt, så vil praktisk talt ingen, som ankommer til den sydlige grænse, nogensinde få lov til at søge om asyl i USA, siger Aaron Reichlin-Melnick, der er politisk rådgiver for organisationen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hørte noget pusle: Vinduet forsøgt åbnet

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce