Annonce
Udland

USA's forsvarsminister: Kina og Rusland er farlige for USA

Den amerikanske forsvarsminister, Jim Mattis, kalder Kina og Rusland for "revisionistiske" stormagter, som forsøger at præge verden i overensstemmelse med deres autoritære modeller. Han siger også, at USA står over for tiltagende trusler fra de to store lande, og at det amerikanske militær er "eroderet" på alle områder.

- USA står over for tiltagende trusler fra Kina og Rusland, siger USA's forsvarsminister, Jim Mattis.

USA's forsvarsminister, Jim Mattis, siger ifølge Reuters, at konkurrence mellem stormagterne nu er mest i fokus i den amerikanske regering - ikke bekæmpelse af terrorisme.

Mattis kalder Kina og Rusland for "revisionistiske" stormagter, som forsøger at præge verden i overensstemmelse med deres autoritære modeller.

Han siger også, at USA står over for tiltagende trusler fra de to store lande, og at det amerikanske militær er "eroderet" på alle områder.

- Vort militær er stadig stærkt, men vores konkurrencestyrke er eroderet på ethvert område inden for krigsførelse, siger den amerikanske forsvarsminister.

Præsident Donald Trump og hans regering er bekymret for, at det amerikanske militær lider under en lang række besparelser og budgetlofter i de seneste år.

På ønskelisten for de kommende år er, at militæret udvides, at dets beredskab forbedres, og at samarbejdet med allierede blive bedre- alt imens amerikanerne opererer i Europa, i Mellemøsten og i Asien.

- Denne strategi viser, at det er min hensigt at få gennemført hårdt tiltrængte forandringer i et betydeligt omfang, fastslår Mattis i introduktionen af den nye strategi.

- Vi må anvende kreative tiltag, investere mere og være disciplinerede i opbygningen af en militær styrke for vor tid. En styrke, som forsvarer, som konkurrerer, afskrækker og vinder i denne stadig mere og mere komplekse sikkerhedssituation.

Den nye forsvarsstrategi bygger videre på Trumps nationale sikkerhedsstrategi, som han lancerede for en måned siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce