Annonce
Udland

USA og Rusland genoptager drøftelser om Irans rolle i Syrien

Trump og Putin diskuterede Irans rolle i Syrien og nedrustningstraktater på topmødet i Helsinki i juli. I næste uge genoptager sikkerhedsrådgivere deres drøftelser, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Drøftelserne fra topmødet mellem Trump og Putin i Helsinki genoptages af sikkerhedsrådgivere i næste uge.

USA og Rusland vil fortsætte de drøftelser, som præsident Donald Trump og præsident Vladimir Putin påbegyndte ved et kontroversielt topmøde i Helsinki i juli.

Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton, skal således diskutere våbenkontrol og Irans rolle i Syrien med den russiske sikkerhedsrådgiver Nikolai Patrushev i Genève i næste uge.

Det oplyser en embedsmand fra Trump-administrationen.

Mødet bliver den første opfølgning på topmødet mellem Trump og Putin, som fik massiv mediebevågenhed og affødte kritik af den amerikanske præsident.

Han blev kritiseret for at fremsætte tvivl om den amerikanske efterretningstjenestes konklusioner i spørgsmålet om russisk indblanding ved det amerikanske valg i 2016 ved det efterfølgende pressemøde.

Trump måtte derefter korrigere sine udtalelser.

Det Hvide Hus har ikke offentliggjort mange detaljer om, hvad Trump og Putin drøftede på tomandshånd.

Men et af de centrale punkter på dagsordenen var krigen i Syrien og Irans rolle i konflikten, oplyser embedsmanden.

De to præsidenter nåede til enighed om, at Iran burde trække sig fra Syrien, men Putin så det som en vanskelig opgave, lyder det fra embedsmanden.

Derudover drøftede Trump og Putin våbenkontrol og strategisk nedrustning, herunder Start-traktat og nedrustningstraktaten INF. Dog uden at nå til enighed om en retning fremad.

Start-traktaten, der blev vedtaget i 2010 under præsident Barack Obama, betyder, at både USA og Rusland skal nedbringe deres lagre af atomsprænghoveder.

Både Trump og hans sikkerhedsrådgiver har kritiseret Start-traktaten for at favorisere Rusland.

INF-traktaten, som blev vedtaget ved afslutningen af den kolde krig, er en aftale om afvikling af Ruslands og USA's kort- og mellemdistanceraketter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce