Annonce
Erhverv

USA-messe succes for Inwatec: Uran-vask og storkunder

Hele holdet fra Inwatec på plads til Clean Show i New Orleans med adm. direktør Mads Andresen (med briller). Foto: Inwatec
Den fynske producent af automation til vaskeribranchen, Inwatec, skabte masser af opmærksom på USA's største messe i New Orleans, hvor der både var interesse fra store vaskerikunder og et firma, der skal håndtere uran-forurenet arbejdstøj.
Annonce

Hjemme på Hvidkærvej er firmaet Inwatec i fuld gang med at udbygge produktionen med en spritny hal, og den kan der hurtigt blive brug for, for den hastigt voksende robotvirksomhed tiltrækker mere og mere opmærksom på den internationale scene.

Forleden var Inwatec med, da den største internationale messe i vaskeribranchen i USA, inviterede til det såkaldte Clean Show i New Orleans, hvor fynboerne udstillede på en fælles stand med den globale vaskerigigant Jensen-Group. Vaskerigiganten købte i januar 2018 30 procent af den fynske robotvirksomhed og står i dag for den verdensomspændende distribution af Inwatecs produkter, der gør det muligt at fjerne fremmedlegemer fra vasketøj og sikre, at det bliver vasket korrekt bl.a. ved hjælp af vision-teknologi og kunstig intelligens.

I New Orleans var interessen stor, fortæller Mads Andresen, medejer og adm. direktør i Inwatec, som havde otte mand med i USA.

Annonce

Nye storkunder på vej

- En af de mere spektakulære henvendelser kom fra en virksomhed, der skal stå for vasken af uran-forurenet arbejdstøj, men de havde ikke en løsning til maskinelt at håndtere det sundhedsskadelige tøj, før de kom til vores stand. Det har de så nu, så dem tror jeg, at vi hører fra inden længe, fortæller Mads Andresen.

Han forventer, at arbejdsindsatsen og investeringen i at deltage i New Orleans hurtigt kan resultere i nye ordrer, som kan være med til at fylde de nye produktionslokaler hjemme i Odense.

- Nogle af de vaskerier, vi er i dialog med sammen med Jensen-Group, er ufatteligt store, og derfor er jeg overbevist om, at vi får nogle enorme ordrer på blokken inden længe, konstaterer Mads Andresen, som ikke er i tvivl om, hvilken vej væksten går for Inwatec.

- Vi kommer til at smøge ærmerne op, og vi får nok brug for en del flere hænder inden så længe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Der var ratslør hos HC Odense

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce