Annonce
Rejser

USA: Luksuscamping i nationalparker

Glamping i de amerikanske nationalparker er ikke en billig fornøjelse, men man har den luksus at træde direkte ud i noget af USA's smukkeste og fredede natur. Foto: Dreamtown Co.

Overnatning på lodge i de amerikanske nationalparker er ofte umuligt, hvis man ikke booker i god tid, men der er et alternativ: camping i luksustelt - også kaldet glamping.

Firmaet Under Canvas har telte i forskellige størrelser og komfortniveauer i blandt andet Grand Canyon, Yellowstone, Zion National Park, Glacier National Park og senest Mount Rushmore National Mamorial i South Dakota kendt for granitskulpturen af fire amerikanske præsidenter hugget ind i en klippe.

Gæsterne sover i rigtige senge og har i de fleste tilfælde eget bad med brus og toilet. I Mount Rushmore National Memorial kan man vælge mellem forskellige pakker, for eksempel to nætter med to gange morgenmad, to gange frokost og to gange aftensmad i stedets restaurant.

Teltpladsen ligger i en tidligere guldmine, og blandt aktiviteterne, som er inkluderet i prisen, er guldvaskning, vandre- og cykelture, klippeklatring, kajaksejlads, ridning og jeep-safari. Prisen for to personer er i dette tilfælde 2400 dollar (cirka 15.850 kroner). Se mere på www.undercanvas.com. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce