Annonce
Rejser

USA: Luksuscamping i nationalparker

Glamping i de amerikanske nationalparker er ikke en billig fornøjelse, men man har den luksus at træde direkte ud i noget af USA's smukkeste og fredede natur. Foto: Dreamtown Co.

Overnatning på lodge i de amerikanske nationalparker er ofte umuligt, hvis man ikke booker i god tid, men der er et alternativ: camping i luksustelt - også kaldet glamping.

Firmaet Under Canvas har telte i forskellige størrelser og komfortniveauer i blandt andet Grand Canyon, Yellowstone, Zion National Park, Glacier National Park og senest Mount Rushmore National Mamorial i South Dakota kendt for granitskulpturen af fire amerikanske præsidenter hugget ind i en klippe.

Gæsterne sover i rigtige senge og har i de fleste tilfælde eget bad med brus og toilet. I Mount Rushmore National Memorial kan man vælge mellem forskellige pakker, for eksempel to nætter med to gange morgenmad, to gange frokost og to gange aftensmad i stedets restaurant.

Teltpladsen ligger i en tidligere guldmine, og blandt aktiviteterne, som er inkluderet i prisen, er guldvaskning, vandre- og cykelture, klippeklatring, kajaksejlads, ridning og jeep-safari. Prisen for to personer er i dette tilfælde 2400 dollar (cirka 15.850 kroner). Se mere på www.undercanvas.com. /thor

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce