Annonce
Udland

USA advarer i Nato Tyrkiet mod russiske raketter

Virginia Mayo/Ritzau Scanpix
Det russiske nyhedsbureau Ifax skriver, at Rusland vil levere de første S-400 missiler til Tyrkiet i juli.

USA's fungerende forsvarsminister, Mark Esper, advarer onsdag sin tyrkiske modpart om, at det vil få konsekvenser, hvis Tyrkiet erhverver sig det russiske luftforsvarssystem S-400.

Det russiske nyhedsbureau Ifax skriver samtidig, at Rusland vil levere de første S-400-missiler til Tyrkiet i juli.

- Vi vil gennemføre den første leverance af missiler i juli som planlagt, siger Alexander Mikheev, som leder Ruslands statslige våbeneksport i Rosoboronexport.

Nato-landet Tyrkiet har skabt vrede i Washington, som truer med sanktioner mod Tyrkiet, hvis det gennemfører købet af det russiske luftforsvarssystem.

Rusland fordømte i maj, at USA angiveligt har givet Tyrkiet et ultimatum i striden om luftforsvarssystemet. Kremls talsmand, Dmitrij Peskov, sagde, at Rusland opfatter salget af jord-til-luft-missilsystemet S-400 til Tyrkiet som en handel, der allerede er gennemført.

En anonym amerikansk embedsmand siger i Bruxelles onsdag, at der "ikke er nogen overraskelser i drøftelserne mellem USA og Tyrkiet" om S-400 systemet.

USA's fungerende forsvarsminister advarer om, at hvis Tyrkiet gennemfører dets planer om at erhverve sig S-400-systemet, så vil det ikke blot medføre, at Tyrkiet ikke længere er med i F-35 kampflyprogrammet, men også betyde økonomiske sanktioner fra USA mod den tyrkiske økonomi.

- Forsvarsministeren var meget bestemt i sin advarsel til Tyrkiet endnu engang. Han gjorde det klart, at Tyrkiet ikke både vil have S-400 og F-35, siger den anonyme amerikanske embedsmand og tilføjer:

- Og hvis tyrkerne accepterer S-400, så vil det medføre sanktioner - ikke kun mod F-35 programmet, men også mod deres økonomi.

/ritzau/Reuters


Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce