Annonce
Nordfyn

Usædvanligt frækt: Tricktyve forsvandt med splinterny gravemaskine til kvart million

Det var en gravemaskine magen til denne, der aldrig er vendt tilbage efter at have været lejet ud. Privatfoto
Allan Fjeldgaard fra Stensby står tilbage uden sin splinternye gravemaskine og en maskintrailer, efter en kunde ikke er vendt tilbage med den. Han er stadig målløs over, hvor frækt tyvene er gået til værks.

Skamby/Stensby: Allan Fjeldgaard fra nordfynske Stensby er blevet en gravemaskine fattigere, men har til gengæld fået en dyr lektion i, hvor farligt det er at stole på folk.

Forrige mandag lejede han blandt andet en helt ny gravemaskine til en kvart million ud til et multiservicefirma fra Kertemindeegnen. Troede han.

For nu er der gået en uge siden, lejeaftalen udløb, og Allan Fjeldgaard har ikke set noget til sit udstyr.

Annonce

- Vi blev kontaktet af en mand, der ønskede at leje en gravemaskine, to rullestilladser og nogle køreplader. Det gjorde vi klar på en maskintrailer, og som aftalt kom der en mand og hentede det. Han skrev cvr-nummer og sit kørekortnummer på lejekontrakten. Han spurgte endda, hvad det var for et af numrene på kørekortet han skulle bruge, husker Allan Fjeldgaard, der aldrig fattede mistanke til, at der skulle være noget galt.

Vi blev kontaktet af en mand, der ønskede at leje en gravemaskine, to rullestilladser og nogle køreplader. Det gjorde vi klar på en maskintrailer og som aftalt kom der en mand og hentede det. Han skrev cvr-nummer og sit kørekortnummer på lejekontrakten. Han spurgte endda, hvad det var for et af numrene på kørekortet han skulle bruge

Allan Fjeldgaard, indehaver.

Dansk mand i 50'erne

Manden fik spændt traileren bag på sin sølvgrå Toyota Sportsvan.

- Det var en etnisk dansk mand, og han har vel været midt i 50'erne, tror jeg. Imens han var her, talte jeg i telefon med en anden mand fra deres firma, så de har minimum været to om det, fortæller Allan Fjeldgaard.

Normalt tager han altid lige et billede af kundens bil og nummerplade, hvis han har den mindste fornemmelse af, at noget ikke er som det skal være. Det fik han ikke gjort i dette tilfælde, men han har udmærkede billeder af manden på en overvågningsvideo.

Annonce

Kom tilbage fredag uden udstyr

- Vi havde aftalt, at de skulle leje udstyret fra mandag den 1. november til fredag den 5. november, og da det blev fredag, dukkede manden ganske vist op igen. Han havde en undskyldning for ikke at medbringe udstyret, men lovede at det blev afleveret i løbet af weekenden.

- Den del kan jeg simpelthen ikke begribe. De må vel af en eller anden grund have ønsket at trække tiden lidt. Jeg har hørt fra andre, at når den slags maskiner bliver stjålet, så stiller de det et sted nogle dage for at se, om der er gps-tracker i maskinen, fortæller Allan Fjeldgaard.

Først mandag morgen begyndte han at blive rigtigt urolig og ringede til det firma, som manden havde skrevet på lejekontrakten.

- CVR-nummeret passede og var aktivt, men ifølge den mand, jeg kom til at tale med, så er det pågældende firma ikke i drift lige nu. De kendte ikke noget til det, men fortalte, at de selv havde prøvet noget lignende. Da jeg ringede til politiet, viste det sig, at kørekortnummeret tilhørte en mand der var født i 1995, så det var afgjort ikke ham, der var her. Det er simpelthen meget, meget mystisk, mener Allan Fjeldgaard, der gerne vil høre fra folk, der eventuelt har set en tilsvarende gravko et sted - eller måske set den på traileren der har registreringsnummeret DP 1984.

Hvis man ser gravemaskinen eller traileren, så kan man enten ringe til Allan Fjeldgaard på 26367696 eller til Fyns Politi på telefon 114.

Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Odense Bulldogs

Odense Bulldogs' sejrsstime brudt - nederlag til Rødovre efter straffeslag

Kultur For abonnenter

Brutalt, udsigtsløst og med et glimt af håb: Serieteater bevarede intensiteten

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Annonce