Annonce
Odense

Usædvanligt besøg: Slingrende tiger scannet på retsmedicinsk

Tigeren Igor fra Odense Zoo går besværet, og har derfor været en tur til scanning på OUH.

Den 10-årige tiger Igor fra Odense Zoo har siden ankomsten til Odense i 2008 haft problemer med bagpartiet. I dag blev Igor scannet på Retsmedicinsk Institut hos Syddansk Universitet, og den pelsklædte patient kan ånde lettet op; der er ikke tale om en diskusprolaps.

Onsdag blev en mærkværdig dag for dyrepasserne i Odense Zoo, men i særdeleshed for personalet på Retsmedicinsk Institut, som hører under Syddansk Universitet. For dagen bød på sygebesøg fra et af zooens større dyr, den 250 kg tunge tiger Igor.

Igor har siden sin ankomst til Odense Zoo døjet med bagpartiet og derfor haft en slingrende gang. I dag fik den store tiger en tur i instituttets scanner, så årsagen kunne findes. Under bedøvelse naturligvis.

- Igor har en lidt slingrende gang, så vi antager, at der er en eller anden form for lammelse eller et problem med en nerve i ben eller ryg, oplyser zoolog og teamleder Michael Sørensen i en pressemeddelelse.

Annonce
Tigeren Igor fra Odense Zoo går besværet, og har derfor været en tur til scanning på OUH.

Ikke en diskusprolaps

Hvad den stakkels pelsklædte patient helt nøjagtigt fejler, står stadig ikke klart. Scanneren er nemlig beregnet til mennesker, og det viste sig, at den ikke kunne scanne gennem Igors kraftige knogler.

- Havde scanneren været kraftigere, så havde vi haft et resultat med det samme. Nu må vi vente lidt på, at radiograferne får nærstuderet billederne. Vi kan dog allerede nu fastslå, at tigeren ikke har en diskusprolaps - og det er godt nyt, udtaler Michael Sørensen.

Der er formentlig tale om en form for nerveskade, men Igor må altså vente lidt endnu på diagnosen. Tigeren har fået smertestillende medicin, som ikke har haft nogen effekt. Derfor har Igor ifølge Odense Zoo ikke store smerter.

Du kan læse meget mere om Igors tur i scanneren i søndagens udgave af Fyens Stiftstidende, hvor der også vil være en fyldig billedreportage fra tigerens besøg på Retsmedicinsk Institut.

OBS: På baggrund af en pressemeddelelse fra Odense Zoo skrev vi tidligere, at tigeren blev scannet på OUH. Det er ikke korrekt. Vi beklager fejlen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce