Annonce
Kerteminde

Urup Dam: Orkideer, nattergale og masser af besøgende

Orkideerne blomstrer lige nu og står som lille lys på de grønne marker i Urup Dam. Og morgen og aften synger nattergalen, så det er en drøm. Arkivfoto

Urup Dam: Det skønne naturområde Urup Dam er blevet en stor publikumssucces. Siden der blev sat en tæller op ved indgangen til mose-området ved p-pladsen på Brabækvej, har mere end 4000 besøgende været forbi.

Og nu får gæsterne endnu en adgangsvej. Byrådet godkendte torsdag aften, at kommunen sikrer sig et areal ved Sandbankevej, således at publikum fremover også får adgang fra den side af området.

- Med en adgangsvej fra Sandbankevej giver vi publikum muligheden for også at komme ind i naturområdet fra denne side af mosen, forklarer Martin Køhl Søholm, biolog ved Kerteminde Kommune og manden bag det store naturgenopretningsprojekt, der har givet publikum adgang til Urup Dam.

- Og nok så vigtigt, får vi en mulighed for at komme ind i mosen med vores maskiner fra den side, når vi skal vedligeholde området, og når der skal hentes/bringes kvæg - for vi har fået lavet nogle nye folde på Sandbanke-siden.

Lige nu kan man fra stien uden om Urup Dam se de blomstrende orkideer inde på markerne. Og nattergalen har længe været i gang med sin utrolige sang morgen og aften.(ström)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce