Annonce
Odense

Uromagere skal hurtigt ud af Vollsmose

Der blev holdt pressemøde i Vollsmose Kulturhus fredag eftermiddag.

Borgmesteren vil kunne sætte uromagere i Vollsmose hurtigere på gaden, og politiet vil sammen med Skat i undersøge, hvorfor der kører store biler rundt.

- Vi vil nu skrive til ministeren, fordi vi ønsker mulighed for at sætte ballademagerne hurtigere på gaden, siger borgmester Anker Boye (S) efter dagens stormøde i Vollsmose.

Omkring 50 repræsentanter fra Vollsmose, kommunen, politi og brandvæsen var mødt op for at diskutere, hvordan man kommer kriminaliteten i området til livs.

I de seneste uger er flere etniske danskere i området blevet overfaldet, og frarøvet penge, mens de har set deres biler blive brændt.

- Det er en kerne af 40-50 mennesker, som skaber problemer. I dag tager det omkring halvandet år at sætte en kriminel på gaden. Vi ønsker, at få forkortet vejen, siger Anker Boye efter mødet. Derudover ønsker han at sætte ind over for medløberne.

- Vi vil følge op på den såkaldte randgruppe, så de ikke føler sig fristet. Her er skolerne et vigtigt aktiv, siger Anker Boye.

John Jacobsen fra Fyns Politi vil nu samarbejde med Skat for i bedste rockerstil at efterforske økonomisk kriminalitet.

- Vi kan jo se, at der er flere, som kører rundt i meget dyre biler, siger han.

For at markere, at beboerne er godt trætte af kriminaliteten, vil integrationsrådet arrangere en demonstration.

- Vi vil vise, at vi ikke vil finde os i urolighederne, siger formand Mahmoud Daoud fra Integrationsrådet.

Efter mødet stod det også klart, at der ikke skal væltes bygninger i Vollsmose, men borgmester Anker Boye efterlyser andre lejere i området.

- Vi har en del tomme lejligheder. De kunne bruges til andre formål, som for eksempel en statslig institution, siger Anker Boye.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Nyborg

Simone er bidt af boksning

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce