Annonce
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Ved skalsikring sørger Fyns Politi for, at ingen uvedkommende kan trænge ind på sygehuset, som det blandt andet skete ved en episode i 2012, der blev kaldt "angrebet på OUH". Her måtte ansatte og patienter låse sig inde for at værne imod uromagere. Billedet her er fra en tidligere skallukning i 2019. Arkivfoto: Bjarke Vestesen
Fyns Politi måtte sikre sygehuset mod indtrængen efter massivt fremmøde af pårørende til de skadekomne ved OUH.
Annonce

Den alvorlige ulykke med to døde og yderligere én kritisk tilskadekommen, som fredag aften fandt sted på Østerbro i Odense, skabte ikke kun ravage på ulykkesstedet.

Også ved OUH måtte Fyns Politi rykke ud for at holde styr på en større forsamling af mennesker, som dukkede op, efter at de tilskadekomne, der alle er af anden etnisk herkomst, var blevet bragt ind til sygehuset.


Jeg har bare fået at vide, at der kom rigtig mange derud. Og det er vi nødt til at have styr på, for sygehuspersonalet skal kunne arbejde.

Ehm Christensen, vagtchef ved Fyns Politi


Som konsekvens gennemførte politiet en såkaldt skalsikring som i praksis medfører, at politiet sørger for, at det ikke er muligt at trænge ind på sygehuset.

Annonce

Ud fra en risikovurdering

Vagtchef ved Fyns Politi, Ehm Christensen, bekræfter forelagt avisens oplysninger fra anden side, at OUH blev sikret efter ulykken.

- Vi laver en skalsikring derude. Det kan jeg godt bekræfte, at vi har gjort, siger han.

Hvorfor?

- Hver eneste gang, nogen bliver indbragt til sygehuset, hvor vi er involveret, så laver vi en risikovurdering.

- Hvis vi skønner, der kan opstår problemer dels for dem, der bliver indbragt, men i særdeleshed også for personalet på sygehuset, så etablerer vi det, der hedder en skalsikring.

Annonce

Afblæst sidste på natten

Ifølge avisens oplysninger var der tale om 50-60 personer, som ønskede at komme ind på sygehuset.

Hvor mange, der var tale om, kan Ehm Christensen ikke oplyse.

- Jeg har bare fået at vide, at der kom rigtig mange derud. Og det er vi nødt til at have styr på, for sygehuspersonalet skal kunne arbejde, siger han.

Ifølge vagtchefen blev skalsikringen iværksat klokken 22.30, altså cirka tre kvarter efter ulykken på Østerbro, og den varede frem til sidste på natten. Han kan ikke bekræfte avisens oplysninger om, at der skal været otte-ti patruljevogne på stedet samt op til 20-25 betjente.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Landsret idømmer byrådsmedlem 60 dages betinget fængsel for facebook-opslag: - Jeg kan næsten ikke stave til, hvor sindssygt, jeg synes, det er

Annonce