Annonce
Middelfart

Uretek fylder rundt: To årtier med stadig stærkere fundament

Far og søn ? Ivan og Kent Steffensen ? i Uretek-hovedkvarteret i Nørre Aaby. Det er 20 år siden, Ivan Steffensen lagde fundamentet til firmaet, som siden har stabiliseret fundamenter under masser af danske bygninger.

Uretek har 20 års jubilæum med opgravningsfri stabilisering og fundering af bygninger - og midtvejs kom Screwfast-skruepælene til.

Annonce

Nørre Aaby: Det var et tæt parløb med de fremtidige kunder, som Ivan Steffensen i 1998 indledte hjemme i privaten ved Børkop mellem Vejle og Fredericia. Han havde fået øje på et finsk produkt, som kunne stabilisere og sikre fundamenter under bygninger. Uretek hed produktet.

Siden har Ivan Steffensen været synonym med Uretek i Danmark. Og for hvert fundament, han og hans mandskab har stabiliseret under kundernes huse, er Ureteks eget fundament blev styrket yderligere.

- Der er ikke andet på markedet, der ligner Uretek-metoden. Ved at injicere Uretek GeoPlus-materialet ned under fundamentet på en bygning kan vi udligne sætningsskader og bringe huset tilbage i niveau. Og vel at mærke samtidig stabilisere fundamentet varigt, forklarer Ivan Steffensen.

Da han for 20 år siden blev præsenteret for materialet og metoden af den finske ophavsmand, Timo Lahtinen, kunne han straks se potentialet også på det danske marked. Uretek var allerede på markedet i Sverige, og svenskerne skulle også repræsentere produktet i Danmark. Det gjorde de ikke i tilstrækkeligt omfang, mente Timo Lahtinen og tilbød Ivan Steffensen at blive den danske Mr. Uretek.

Kent og Ivan Steffensen tager et kik på beholdningen af ScrewFast-skruepæle.
Annonce

Junior kom med

Dermed kom Uretek på plads i Børkop i 1998. Ivan Steffensen fandt plads hjemme i privaten til det nye firma og lejede sig til plads til lastbilen.

Virksomheden ekspanderede nøjagtig som Uretek-materialet. Så i 2002 blev omgivelserne i Børkop for små, og Ivan Steffensen flyttede Uretek til Nørre Aaby, hvor han købte bygningerne fra en korn- og foderstofforretning. Masser af plads. Også til sønnen Kent Steffensen, som kom med i januar 2000.

Ivan Steffensen får en snak med projektleder Benny Bæk om en ny opgave til Uretek.
Annonce

Første anlæg

I 2001 købte far og søn firmaets første anlæg til injicering af Uretek-materialet og monterede det i en lastbil. Sammen kørte Ivan og Kent Steffensen rundt til mange opgaver landet over, og så kom der gang i ansættelse af medarbejdere. Først en montør, så en montør mere, og de to indehavere fik selv mere tid til at sælge projekterne.

Succesen med Uretek blev understreget af, at firmaet fem år i træk blev kåret som Gazelle-virksomhed.

Claus Jørgensen i trucken er en af Uretek-montørerne, der rykker i felten, når der skal stabiliseres fundamenter rundt om i landet. Her får han en snak med Kent Steffensen.
Annonce

Nye produkter

Trods finanskrisen i 2008 benyttede Steffensen & Steffensen året til at få yderligere et ben at stå på. De fik import og forhandling af britiske ScrewFast-skruepæle som supplement til Uretek-metoden, hvor der er sætningsproblemer eller behov for at fæstne master eller bygninger solidt til undergrunden. Med skruepæle som kan fjernes sporløst igen på et senere tidspunkt.

Desuden har Nørre Aaby-firmaet sikret sig yderligere to ben at stå på. For ikke længe siden er Uretek begyndt også at lave såkaldte borede pæle, hvor jord bores op med et stort pælebor, og hullet så fyldes med beton. Der er mulighed for at armere betonpælene efter behov.

Tillige har firmaet sat støbning af fundamenter som selvbærende terrændæk på menuen. Det sker i forbindelse med enten støbning af pæle eller skruning af ScrewFast-pæle. Fundamentet hviler så på pælene, når specielle forhold på stedet bevirker, at der ikke kan funderes på normal vis. /EXP

Montør Peter Isaksen overvåger en typisk Uretek-opgave: Fundering med ScrewFast-skruepæle. Her gælder det et projekt med containerboliger i Fredericia. Skruepælene sikrer et urokkeligt solidt fundament, men kan nemt og enkelt skrues op, når containerne engang ad åre måske skal fjernes igen.
To gange Steffensen er folkene bag Uretek i Danmark, som nu har 20 års jubilæum. Ivan Steffensen hentede Uretek-metoden til Danmark, og et par år senere kom sønnen Kent med i firmaet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce