Annonce
forside

Ups: Spareivrige politikere lukkede børnehave uden at vide det

Medlemmerne af Pyramidens forældreråd vil nu skrive til kommunalbestyrelsesmedlemmerne. Foto: Martin Ramsgaard.

Det er tilsyneladende gået hen over hovedet på de fleste politikere, at de i kampens hede under budgetforhandlingerne lukkede børnehaven Pyramiden i Rudkøbing. Forældrene undrede sig derfor også, da de fik besked om lukningen i fredags.

Annonce

Rudkøbing: Fredag den 2. november fik forældrene til de 32 børn i Pyramiden i Rudkøbing en seddel med hjem, hvor det utvetydigt fremgik at institutionen ville lukke den 1. april 2019, og at børnene skulle flyttes til andre og større børnehaver. Der blev også indkaldt til et orienteringsmøde om sagen tirsdag aften.

Forældrebestyrelsen i børnehaven undrede sig over den besked. De havde nemlig hørt rygter om, at Pyramiden var i spil i politikernes spareplaner i forbindelse med budgettet, og derfor havde de undersøgt sagen.

- Jeg skyndte mig ind og læste referater fra møderne. Jeg kunne se, de havde diskuteret sagen, men slet ikke taget en beslutning, fortæller Sabina Lundegaard, der sidder i Pyramidens forældreråd.

- Der er noget, der overhovedet ikke hænger sammen, fortsætter hun.

Tonny Gjersen (SF), der er næstformand i Lærings-, Social- og Kulturudvalget, undrer sig også over beskeden til forældrene, da avisen fortæller ham om det.

- Det er noget, vi stadig diskuterer og snakker frem og tilbage om. Jeg kan ikke svare dig på, hvorfor de har givet den besked til forældrene, siger han.

Annonce

Men jo

Men beslutningen er taget, og det er politikernes selv, der har taget den, lyder det fra Lone Bjerregaard, der er centerleder for Læring og Trivsel i Langeland Kommune.

- Det blev aftalt ved budgetforligets indgåelse, at den skulle lukke. Det stod ikke i sparekataloget, fordi forslaget kom fra politikerne selv, ikke fra administrationen, fortæller hun.

Hun henviser til punkt 211, bilag 3.2 på dagsordenen, da politikerne vedtog budgettet formelt den 8. oktober. Her står det klart og tydeligt: "Pyramiden lukkes dermed som institution og søges afhændet". Det fremgår dog ikke så tydeligt af den del af dagsordenen, der ligger på nettet, hvor man kunne tro, at sagen blot skal undersøges.

- Jeg kan godt forstå, at man kan misforstå det, når man ser sagsfremstillingen, siger formanden for Lærings-, Social- og Kulturudvalget Jan Ole Jakobsen (V).

Han forklarer, at Pyramiden kom på bordet om aftenen under den sidste del af budgetforhandlingerne tilbage i september.

- Når den er vedtaget dér, så er den jo vedtaget, siger Jan Ole Jakobsen, der ikke selv var med i forhandlingerne.

Annonce

Vil skrive

Viceborgmester Lisa Pihl Jensen (S) fortæller, at hun også troede, at sagen stadig var på undersøgelsesstadiet.

- Jeg har fået at vide, at vi under budgetforhandlingerne fik at vide, at sagen var undersøgt, men det er altså gået hen over hovedet på mig, fortæller hun.

- Når det så er sagt, så synes jeg stadig, at det er en god idé at flytte børnene, fortsætter Lisa Pihl Jensen.

Medlemmerne af Pyramidens forældreråd undrer sig over, at kommunalbestyrelsen kan vedtage et budget, som lukker deres børnehave, uden at de tilsyneladende er klar over det.

- Det virker ærligt talt utrygt, at de politikere, der bestemmer vores børns fremtid, kan foretage sig sådan noget, mener Nanna Nystrøm Larsen.

Forældrerådet mødes mandag aften for at skrive til kommunalpolitikerne, ligesom de vil deltage i orienteringsmødet om lukningen i Pyramiden tirsdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce