Annonce
Kerteminde

Ups -  regler for mundbind mangler: Kommuner famler i blinde

Hvor skal du bære mundbind? Kerteminde Kommune kender endnu ikke alle steder. Arkivfoto: Michael Bager
Kerteminde Kommune venter med længsel efter at få flere bekendtgørelser for, hvor der skal bæres mundbind i kommunen.
Annonce

Nordøstfyn: - Vi satser på, at der kommer nogle bekendtgørelser hurtigt.

Kommunaldirektør i Kerteminde Kommune, Anders Bjældager, må stadig jonglere med mange ubekendte, for kommunen mangler stadig at få bekendtgørelser, der præcist fortæller dem, hvordan de skal gribe de nye mundbind-restriktioner an.

Dog kender kommunen til de regler og rammer, der er for mundbind for kommunens kultur - og fritidstilbud, og de er allerede blevet implementeret.

- Idrætsfaciliteterne og foreningerne er meget aktive i at få skrevet ud til medlemmerne. Jeg oplever, at der er fint styr på det, understreger Anders Bjældager.

Kommunen har nu også fundet ud af, at der ikke skal bæres mundbind i administrative bygninger og rådhuse.

- Det vil sige, at man eksempelvis ikke skal have mundbind på, når man skal til én samtale med en sagsbehandler.

Annonce

Byrådsmøde uden mundbind

Man skal heller ikke bære mundbind, hvis man møder´op til torsdagens byrådsmøde, understreger kommunaldirektøren..

Udgangspunktet for byrådsmødet er, at hvis man skal stå op og tale, skal der være en afstand på to meter foran, og der skal være fire kvadratmeter per deltager.

- I praksis betyder det, at der formentlig ikke kan være så mange tilhørere i byrådssalen, fordi vi er nødt til at reducere i antallet af stole, så det er muligt at stille spørgsmål til byrådet.

Anders Bjældager regner dog ikke med, at det bliver nødvendigt at afvise folk i døren til byrådssalen.


Vi ved for eksempelvis endnu ikke helt, hvad det betyder, at der står, at medarbejdere i dagtilbud og skoler fremadrettet kan vælge at bære mundbind eller visir.

Anders Bjældager, kommunaldirektør i Kerteminde Kommune


- Hidtil har vi kunne have plads til de tilhørere, der er kommet, og selvfølgelig er vi nødt til at være opmærksom på det, så hvis der pludselig kommer mange, bliver vi nødt til at bede folk om at gå hjem. Det er jo desværre sådan, det er.

Annonce

Skal læreren bære mundbind?

Lige nu mangler kommunen helt eksakt at få afklaret, hvor man så ellers skal bære mundbind.

- Vi ved for eksempelvis endnu ikke helt, hvad det betyder, at der står, at medarbejdere i dagtilbud og skoler fremadrettet kan vælge at bære mundbind eller visir. Hvad der ligger i, at man kan vælge. Har man frit valg, eller skal der være bestemte forudsætninger? Det ved vi endnu ikke.

- Lige nu kommer vi ikke til at sige, at lærere og pædagoger skal bære mundbind eller visir, for det har der endnu ikke været nogen udmeldinger om. Vi har brug for at få afklaret, hvad ordet "kan" betyder.

Under statsministerens pressemøde i fredags blev det nævnt, at studerende, der ikke har råd til selv at købe mundbind, kan få udleveret dem gennem kommunen.

- Det har vi heller ikke fået nogen afklaring på. For heller ikke her er der kommet nogen bekendtgørelse.

- Hvis der er studerende, der henvender sig og gerne vil have hjælp til køb af mundbind, prøver vi selvfølgelig at forholde os til, hvordan vi kan hjælpe dem. Så må vi kigge på det, men vi har simpelthen stadig ikke nogen specifikke rammer eller retningslinjer for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce