Annonce
Kerteminde

Ups: Kom til at købe 150 kasser med genbrugsguld - nu søger Folmer hjælp til at sælge det

Folmer Larsen fra Folmers Auto og Torben Uffe Henriksen fra Gartneren i Nonnebo har de sidste 10 år solgt lopper på Langeskov Kræmmermarked til fordel for trængte børn. Nu søger de hjælp til Foreningen 007.Foto: Helle Kryger
Folmer Larsen og Torben Uffe Henriksen fra Foreningen 007, der sælger lopper til fordel for skolebørn, savner en hjælpende hånd. - Vi bliver jo ikke yngre.

Langeskov: To Mercedes Sprintere - af den lange og høje model - kørte onsdag eftermiddag ind på markedspladsen i Langeskov fyldt til randen med genbrugsguld. Bag rattet sad Folmer Larsen og Torben Uffe Henriksen. De er ved at gøre klar til årets højdepunkt: Langeskov Kræmmermarked. Her har de i 10 år været fast inventar med deres Foreningen 007. En forening, der sælger lopper til fordel for skolebørn fra 0.-7. klasse.

De har friskfanget kram med:

- Jeg kom til at købe en nedlagt kræmmerbutik i Kværndrup. Det var egentlig slet ikke meningen, men jeg var ved at købe en gammel Mercedes af en mand, og jeg tænkte, at hvis jeg skulle lukke handlen, hjalp det måske, hvis jeg købte alt det her lort med også. Det har taget mig en 4-5 år at få fat i den bil, fortæller Folmer Larsen, der til daglig driver Folmers Auto i Langeskov.

Der viste sig at være genbrugsguld til 150 fyldte flyttekasser i ejendommen. Med julepynt, elektronik, VHS-bånd, lamper, gammelt snedkergrej samt mange andre godter, som blot venter på at blive pakket ud, og som kan købes for det velkendte tilbud: Tre ting for en 20'er!

Annonce

- Jeg kom til at købe en nedlagt kræmmerbutik i Kværndrup. Det var egentlig slet ikke meningen, men jeg var ved at købe en gammel Mercedes af en mand, og jeg tænkte, at hvis jeg skulle lukke handlen, hjalp det måske, hvis jeg købte alt det her lort med også.

Folmer Larsen, Foreningen 007

Støtter trængte børn

Torben Uffe Henriksen ryster bare på hovedet. For de har i forvejen rigeligt med effekter til de 3500 kvadratmeter, de råder over på pladsen.

- Folmer har en masse stående, og jeg har noget stående på gartneriet i Nonnebo. Det var præcist sådan, det startede i sin tid. Vi købte hele det gamle kræmmermarked ude i Urup. 500 flyttekasser i alt, siger han.

Folmer Larsen supplerer:

- Min datter Julie var 14 år dengang og skulle på lejrtur til Bornholm med skolen. Vi måtte ikke støtte klassen med en privat donation, men det måtte vi godt som forening.

Siden har foreningen doneret penge til trængte skolebørn, daginstitutioner og enlige forsørgere fra lokalområdet.

Sælger for 10.000 på en dag

Efter 10 år som velfungerende duo er de to ildsjæle begyndt at mærke et behov for nogle hjælpende hænder. Selvom det er kort varsel, håber de, det kan lykkes at finde nogen, der vil træde til allerede i den kommende weekend:

- Vi kunne godt tænke os nogle medspillere. Det er ikke fordi, vi er ved at brænde ud, men vi bliver jo ikke yngre. Jeg er 63, og vi kan mærke det i kroppen, når vi flytter rundt på alle de ting, fortæller Folmer Larsen.

- Vi skal bruge nogen, der kan tage fat, og som har salgsevnerne i orden. Man skal være social og udadvendt for at stå på sådan et marked, fortsætter han.

Der bliver gennemsnitligt solgt for 10.000 kroner på en dag. De frivillige arbejdstimer, der skal lægges i Foreningen 007 foregår hovedsageligt omkring Langeskov Kræmmermarked.

Kontakt Folmer Larsen på telefon 40 34 11 89, hvis du er interesseret.

Langeskov Kræmmermarked åbner fredag den 20. september klokken 15 og lukker i løbet af søndag eftermiddag.

Folmer Larsen anede intet om indholdet i kasserne, da han købte dem. Flere viste sig at gemme på julepynt. Foto: Helle Kryger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce