Annonce
Kerteminde

Ups - Kerteminde rutsjer endnu længere nedad listen over erhvervsvenlighed: - Jeg er bestemt ikke tilfreds

Jens Gantriis er medlem af byrådet i Kerteminde for Venstre. Foto: Michael Bager
Kerteminde er i år på en 75.-plads i DI's undersøgelse af kommuners erhvervsvenlighed.

Kerteminde: Det går den forkerte vej med erhvervsvenligheden i Kerteminde Kommune, der i DI's årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed rykker nedad listen og ender på en 75. plads.

- Jeg er bestemt ikke tilfreds, når vi ligger nummer 75, siger formand for erhvervs - og vækstudvalget, Jens Gantriis (V), der blandt andet peger på, at den bratte stigning i ventetiden på byggesager muligvis har en betydning for det dårlige resultat.

Sidste år sparede kommunen en medarbejder i byggesagsafdelingen væk. Kort efter sagde et par af de andre medarbejdere op, og pludselig steg ventetiden på byggesager med raketfart. Politikerne valgte efterfølgende at rulle besparelsen tilbage og ansætte nye medarbejdere, der i øjeblikket kæmper med at komme til bunds i byggesagerne.

- Man kan lure på, hvad det havde betydet, hvis vi havde haft fuld bemanding hele året. Var det så blevet bedre? Det kan jo kun Vorherre fortælle os, siger Jens Gantriis.

Annonce

Målet er den bedste tredjedel

I sidste års erhvervsundersøgelse endte Kerteminde på en 66.-plads. Heller ikke den placeringen var Jens Gantriis tilfreds med.

- Det vi gjorde sidste år, da vi fik den undersøgelse, det var at sige, at det her skal vi have gjort noget ved, siger Jens Gantriis.

Derfor nedsatte erhvervsudvalget en arbejdsgruppe, der skulle finde ud af, hvorfor andre kommuner klarer sig bedre end Kerteminde. Udvalget var blandt andet oppe og besøge Nordfyn, der i år har fået en 12.-plads på listen.

- Vi har kigget lidt på, hvad de har gjort med succes på Nordfyn, og det munder ud i, at vi stiller et forslag om at gøre noget ekstraordinært på erhvervsservicedelen, siger Jens Gantriis, der forventer, at forslaget bliver en del af budgetforhandlingerne.

- Hvilken placering på ranglisten har Kerteminde til næste år?

- Vi skal fastholde det, vi allerede har sat i gang, og målet må være at komme op i den bedste tredjedel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce