Annonce
Kerteminde

Ups - Ingen blå flag i år: Kerteminde glemte at sende ansøgningen

Kertemindes strande skal helst tiltrække masser af turiste, og en del af dem rejser målrettet efter Blå Flag, når de planlægger, hvor turen skal gå hen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
- Jeg kæmpede sidste år forgæves for at få Blå Flag lagt ind i budgettet, beklager Sanne Stemann (R). Hun og andre må formentlig i år se langt efter flaget, for ingen har husket at søge Friluftsrådet om at få det. Årsagen er, at ansvaret blev lagt over på en enhed, der endnu ikke eksisterer.
Annonce

Kerteminde: De Blå Flag, man kan søge Friluftsrådet om at få lov at hejse på stranden, er et lille stykke stof med en meget stor signalværdi. Derfor rejste der sig også en hel lille folkeprotest, da flagene sidste år blev sparet væk. Og alle politikere var ved budgetlægningen sidste år enige om, at Blå Flag er vigtigt for Kerteminde.

Alligevel er der nu overhængende fare for, at Kerteminde heller ikke i år får Blå Flag. For ingen har sendt en ansøgning til Friluftsrådet i tide.

- De 100.000 kroner, Blå Flag koster kommunen, er givet godt ud. Det er en lille investering, der kommer mange gange tilbage, for det tiltrækker turister, at de kan være sikre på, at man kan bade i fuld sikkerhed. For mange er det et pejlemærke for ferieplanerne, at man er garanteret rent badevand og gode forhold, siger Sanne Stemann.

Derfor kæmpede hun sidste år for, at Blå Flag blev en fast post på budgettet. Desværre var kampen forgæves. For selvom der var fuld enighed om, at Blå Flag er vigtigt, så var nogle fast besluttede på, at det skulle lægges i regi af en kommende erhvervs-turismeenhed.

Det var lige det, jeg frygtede, og derfor jeg kæmpede så hårdt for at få dem lagt fast ind i budgettet.

Sanne Stemann, byrådsmedlem for Radikale Venstre

Annonce

Blå Flag forsvinder ud i den blå luft

- Det endte med et kompromis, der siger, at den nye erhvervs-turismeenhed i 2020 skal prioritere at genindføre Blå Flag i Kerteminde. Men den er jo ikke etableret endnu, og derfor er der ingenting sket. Og nu er der stor risiko for, at vi igen i år går glip af flagene, fordi ingen har sendt ansøgningen afsted til Friluftsrådet. Det var lige det, jeg frygtede, og derfor jeg kæmpede så hårdt for at få dem lagt fast ind i budgettet, beklager hun.

- Nu vil jeg have taget sagen op på økonomiudvalgsmødet for at se, om jeg ikke denne gang kan sikre et flertal for at få Blå Flag lagt ind som et fast punkt på budgettet. Vi skulle nødig opleve en gang til, at det Blå Flag forsvinder ud i den blå luft, som der er risiko for, at det gør i år.

Hun tilføjer, at det er dobbelt ærgerligt, hvis det går galt i år med corona-virussen, hvor handlende og restauranter og cafeer bløder. Netop i år, hvor der i den grad er brug for at sende positive signaler, der kan tiltrække flere turister.

Et lille stykke stof med en stor symbolværdi. Blå Flag tiltrækker turister, der gerne vil være sikre på gode badeforhold. Arkivfoto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce