Annonce
Assens

Ups: Flere end forventet ville brevstemme - løb tør for stemmesedler

2,8 million breve med stemmesedler til Europa-Parlamentsvalget er blevet sorteret på Sydjyllands Postcenter og sendt ud til stemmeberettigede borgere på Fyn og i Jylland. I Assens Kommune har mange borgere valgt at brevstemme i stedet for at afvente valgdagen 26. maj. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
20 minutter før fristen for at brevstemme til Europa-Parlamentsvalget udløb 23. maj, var der ikke flere stemmesedler på biblioteket i Tommerup.

Tommerup St.: 20 minutter før fristen for at brevstemme til Europa-Parlamentsvalget udløb, løb Tommerup Bibliotek tør for stemmesedler. Det bekræfter Assens Kommunes valgkoordinator Lene Wilhøft.

- Det var 20 minutter før, så vi kunne ikke nå at få bragt flere stemmesedler fra rådhuset i Assens til Tommerup, fortæller hun.

- Ryk-ind'et har været så stort, at de løb tør, uddyber hun og tilføjer, at den generelle oplevelse i Assens Kommune har været, at mange borgere har brevstemt ved Europa-Parlamentsvalget.

Muligheden for at brevstemme udløb 23. maj klokken 16.

Annonce

Sendt til Vissenbjerg og Aarup

Lene Wilhøft kan ikke sige noget om, om manglen på stemmesedler i Tommerup har betydet, at der er borgere, der ikke får stemt ved Europa-Parlamentsvalget. Men folk blev vejledt om, hvilke biblioteker i Assens Kommune, de ellers kunne brevstemme på, oplyser hun.

Det nærmeste andet bibliotek inden for rækkevidde i Assens Kommune, der ifølge bibliotekernes hjemmeside var betjent på det tidspunkt, og dermed åbent for at brevstemme, var Vissenbjerg Bibliotek. Det tager ifølge Kraks ruteplanlægning otte minutter at køre dertil i bil.

En anden mulighed var Aarup Bibliotek, som ligger 15 minutters køretur væk. Haarby Bibliotek var også åbent torsdag eftermiddag, men tager ifølge Krak 21 minutter at nå i bil fra biblioteket i Tommerup.

Selve Europa-Parlamentsvalget bliver afholdt 26, maj, og du kan stemme på et af Assens Kommunes 23 valgsteder klokken 9-20. Der står på dit valgkort, hvor du kan stemme.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce