Annonce
Odense

Embedsfolk glemte at spørge byrådet i Odense om lov: Fejlen kan blive dyr

Lejemålet på adressen Middelfartvej 115b er stedet, hvor borgerhuset skal være, hvis byrådet siger ja. Lejemålet ejes af Nordfyns Ejendomsinvest A/S - og dermed af Ole Maare, Karsten Bill Rasmussen, Poul Henrik Schou og Majbritt Skovsager Nielsen i fællesskab. Foto: Google Street View
By- og Kulturforvaltningen glemte "beklageligvis", som forvaltningen selv skriver, at spørge byrådet om lov, inden den indgik en to-årig lejekontakt om et lokale i Bolbro. Det vil koste politikerne en halv mio. kroner at sige nej.
Annonce

Normalt er det byrådet, der beslutter, om Odense Kommune skal påtage sig udgifter til at indgå eksterne lejemål.

Sådan burde det også have været i relation til et lejemål i Bolbro, som skal bruges til aktiviteter i forbindelse med områdefornyelse i bydelen. Men det er bare ikke sket forud for, at lejemålet er blevet taget i brug, fremgår det af dagsordenen til det kommende møde i By- og Kulturudvalget på tirsdag.

I stedet indgik By- og Kulturforvaltningen, altså embedsfolkene - uden politisk godkendelse - lejeaftalen med ikrafttræden 1. november sidste år. Men først nu kommer sagen til politisk behandling.

"Beklageligvis er denne sag ikke blevet forelagt til politisk godkendelse, inden der er sket betaling af forudbetalt husleje, og lejemålet er taget i brug", fremgår det af dagsordenen.

Annonce

Nyt medborgerhus

Lejemålet skal bruges i forbindelse med områdefornyelsen i Bolbro – ”Dit Bolbro” - som har været i gang siden 2017.

Som led i byfornyelsen er foreningen BRONX blevet stiftet. Den er nedsat af beboere, som ønsker at lave et medborgerhus, der skal give mulighed for at skabe nye fællesskaber i bydelen. Og det kræver et sted at være.

By- og Kulturforvaltningen har screenet for kommunale lokaler i Bolbro, men det har ikke været muligt at finde et egnet sted i den kommunale bygningsmasse, og derfor har forvaltningen indgået en tidsbegrænset lejeaftale i to år på et eksternt lejemål på Middelfartvej på cirka 560 kvadratmeter.

Lejekontrakten er indgået med forbehold for byrådets godkendelse, fremgår det af dagsordenen, men lejemålet er allerede taget i brug, og foreningen er i gang med istandsættelse og med at skrive fondsansøgninger og arrangere aktiviteter frem mod den planlagte åbning i februar 2020.

Annonce

Koster at sige nej

Politikerne vil fortsat kunne beslutte at sige nej til at indgå lejemålet. Men, skriver embedsfolkene, det vil koste mindst en halv million kroner:

"...dette vil være forbundet med økonomiske udgifter på op til 0,3 millioner kroner samt moms og forbrugsudgifter, og beror desuden på en forhandling med udlejer. Derudover er der udgifter til mindre istandsættelser på 0,2 millioner kroner".

Sagen skal første gang behandles politisk i By- og Kulturudvalget på tirsdag. Efterfølgende træffer byrådet den endelige beslutning om at sige ja eller nej til lejemålet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Annonce