Annonce
Kerteminde

Ups - administrationen tog fejl: Benjis Burgers må gerne sælge takeaway

Benjamin Williamson-Westerman, der driver Benjis Burgers på Hindsholm, må gerne sælge takeaway. Han skal dog lige have en byggetilladelse til det industrikøkken, han har lavet på sin ejendom. Arkivfoto: Helle Kryger
Formand for miljø - og teknikudvalget, Jesper Hempler (SF), fik forkerte oplysninger fra sin administration, da han til avisen udtalte sig om Benjis Burgers.

Martofte: - Det er ærgerligt, at jeg kommer i en situation, hvor jeg siger noget, der ikke er korrekt, men det gør jeg på baggrund af den rådgivning, jeg har fået, forklarer Jesper Hempler (SF), der er formand for miljø - og teknikudvalget i Kerteminde Kommune.

Forleden fortalte han til Fyens Stiftstidende, at Benjis Burgers på Hindsholm ikke har lov til at drive take-away, men det har virksomheden faktisk.

Da Jesper Hempler af avisen blev spurgt, om burgerrestauranten havde en landzonetilladelse til takeaway, kontaktede han sin administration for at få oplyst, hvordan det forholder sig.

Annonce

Administrationen meldte tilbage, at virksomheden ikke har tilladelse til takeaway. Det var derfor det svar, som udvalgsformanden gik videre med til avisen.

Det viser sig så at være et ufuldstændigt svar.


Derfor må jeg overfor virksomheden beklage, at jeg kommer til at udtrykke mig ret markant.

Jesper Hempler


For i 2014 har kommunen givet tilladelse til, at der må drives gårdbutik på ejendommen på Fynshovedvej. Det betyder, at Benjis Burgers faktisk har tilladelse til at sælge burgere og andet som takeaway, da Kerteminde Kommune har vurderet, at det ikke kræver en særskilt landzonetilladelse, fordi det er at sammenligne med en gårdbutik.

- Derfor må jeg overfor virksomheden beklage, at jeg kommer til at udtrykke mig ret markant, som jeg gjorde, siger Jesper Hempler

Byggetilladelse mangler

Benjis Burgers har ansøgt om en landzonetilladelse til restauranten. Den ansøgning blev politisk behandlet af miljø - og teknikudvalget i maj og fik et afslag. Ejerne af Benjis Burgers har frem til 15. juni mulighed for at klage over det afslag.

Administrationen har fundet ud af, at der er opført et industrikøkken i en eksisterende bygning på ejendommen uden, at Benjis Burgers har fået en byggetilladelse. Den byggetilladelse har administrationen nu bedt ejerne om at søge.

- Så Benjis Burgers skal stadig have køkkenet i orden, men det får de formodentlig også en godkendelse til, mener Jesper Hempler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

OB

OB-angriber lejes ud til Kolding IF

Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce