Annonce
Musik

Upcoming musiktalenter: Syv fynske musikere med i talentspil

Karenina vandt sidste års udgave af Quasar Live. Med til titlen hørte en præmie på 10.000 kroner. Foto: PR

11. januar finder den første indledende runde af Jelling Musikfestivals talentkonkurrence, Quasar Live, sted på Posten i Odense. Konkurrencen, der har eksisteret siden 2007, har hvert år fundet et bud på den bedste inden for upcoming-musiktalenter i Region Syddanmark.

I år er der syv fynske talenter ud af i alt 24 med i konkurrencen. Først skal de igennem fire indledende runder, hvor en ekspertjury, der består af branchepersoner og professionelle musikere, skal vælge seks finalister, der går videre i Quasar Live 2020.

Det er fem bands fra Odense, Stabillo G\’s fra Langeland og Kalaset fra Middelfart, der er de fynske bands i konkurrencen, som sidste år blev vundet af fynske Karenina, der har lært meget af at være med i Quasar Live og siden sejren har spillet på flere danske festivaler.

- Vi har fået en langt større bevidsthed om, hvad vi skal gøre for at komme frem med vores musik. Vi har fået blod på tanden, og et ekstra drive for at finde vores helt rigtige lyd, show og udtryk, siger Karenina i en pressemeddelelse.+

På Posten på lørdag er det bandsene OhNothing, Søren Emming, Nøia, Sabillo G\'s, Kalaset og Haunted Jazz, der kæmper om at gå videre i konkurrencen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce